2011 yılında meydana gelen depremlerde ağır hasar görerek yıkılan Cumhuriyet Caddesi üzerinde yer alan mülkiyeti Milli Emlak Müdürlüğü’ne ait olan Gümrük Müdürlüğü binasının yerine İpekyolu Belediyesi tarafından park yapılıyor.


İlhan Siyahtaş

2011 derpremleri sonrası Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü ve Van Belediyesi tarafından hazırlanan yeni Van imar planında kültürel alan olarak gösterilen Cumhuriyet döneminin ilk kamu binalarından mülkiyeti Milli Emlak Müdürlüğü’ne ait olan deprem sonrası yıkılan Gümrük Müdürlüğü arsasına İpekyolu Belediyesi tarafından park yapım çalışmaları başlatıldı.  
Geçmişi 60 yıl öncesine uzanan Gümrük Müdürlüğü binasının yaklaşık 2 bin metre kare alana sahip arsaya yapılacak parkta yeşil alan, oturma bankları, dinlenme yerleri ve havuz bulunacak.

 İpekyolu Belediyesi’nin park çalışmalası başlatılan arsanın ön cephesine “Ruh ve beden gıdamızı tazeliyoruz. İpekyolu Belediyesi halkımızın bir ihtiyacına daha cevap oluyor. Park çalışmalarımız yakında başlıyor” yazılı pankart astığı görüldü. İpekyolu Belediyesi’nin Milli Emlak Müdürlüğü’nden gerekli yasal izinleri almadan söz konusu alanda park yapımına başladığı, bununda yeni bir tartışmaya yol açabileceği ileri sürüldü.  

Editör: Wan Haber