Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, AK Parti'nin faaliyetlerinin merkezinde insanın olduğunu belirterek, "Kanunları insanlar için çıkarıyoruz. Tüzükleri, yönetmelikleri insanı esas alarak çıkarıyoruz. Eğitime insanı esas aldığımız için önem veriyoruz. Sağlığa, merkezi insanı yerleştirdiğimiz için önem veriyoruz" dedi.
Isparta Girişimci ve Sanayici İş Adamları Derneği'nin organize ettiği 'Yılın İş adamları Ödül Töreni'ne katılmak üzere Isparta'ya gelen Bakan Yazıcı, ilk olarak Isparta Valiliği'ni ziyaret ederek, Vali Memduh Oğuz'dan brifing aldı. Isparta'nın önemli bir gül, elma ve kiraz üretim merkezi olduğunu söyleyen Bakan Yazıcı, daha sonra yürüyerek partisinin İl Başkanlığı'na geçti. Bu sırada esnafla da sohbet eden Bakan Yazıcı, parti binasında Şarkikaraağaç ilçe futbol takımı taraftarlarının sürprizi ile karşılaştı. Boyunlarına büyük takımların renginden oluşan kaşkol takarak tezahürat yapan taraftarlar, Yazıcı ile fotoğraf çektirdi.
Burada partililere seslenen Bakan Hayati Yazıcı, büyük bir aile olduklarını ve bu ailenin isminin AK Parti olduğunu belirterek, "Bu çatı altında gerçekten Türkiye'nin sorunlarını Genel Başkanımız ve Başbakanımız öncülüğünde hep birlikte göğüsledik, sırtladık. Türkiye'yi 3 Kasım 2002'den aldık, bugüne getirdik. Bir muhasebe yapın. En basit işletme sahibi bile bu muhasebeyi yapar. Türkiye'nin muhasebesini yapın. Bizim Türkiye'ye ne kazandırdığımızı ölçmenin değişik yöntemleri var. Ama en kolayı kıyas yapmaktır. Size birisi önünüze çıktığında, yaptığınızı küçümseyebilirler. Türkiye 3 Kasım 2002'den önce eğitim alanında ne durumdaydı, bugün ne durumda. Aradaki fark AK Parti'nin Türkiye'ye sağladığı kazanımlardır" dedi.
Türkiye'de bugün 81 ilin hepsinde üniversite olduğunu ifade eden Bakan Yazıcı, "Isparta'da üniversitenin var olmasının Isparta'ya sağladıklarını takdir eden kimselersiniz. Üniversitenin kurulu olduğu her ile kazanımı ile sağladığı faydalar hesap edilemeyecek kadar fazladır. Eğitim en temel faaliyet. Bilgi en kıymetli kazanım, en büyük zenginliktir" diye konuştu.
Bakan Yazıcı, "Emeklinin ayrı hastanesi, sıradan vatandaşın ayrı hastanesi, polisin ayrı hastanesi vardır. Giderdiniz çoğu hastaneler tıka basa dolu. Hasta insan muayene olmak için sabah namazından önce sıraya girerdi. Böyle bir ülkeydi Türkiye. Tedaviniz yapılır, zar zor önünüze bir fatura gelir, ödeyemezseniz rehin tutulurdunuz. Biz iktidara geldik, ilk aylarımızda 'böyle bir şey olmaz' dedik. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı herkes hiçbir ayrım yapmadan, memur, işçi ayrımı yapmadan aynı kalitede hizmet almasını sağladık. Hastaneleri birleştirdik. Özel hastanelere imkan verdik. Kamunun işlettiği hastaneler yeterli sağlık hizmeti alınmasında yeterli olmuyorsa, özel sektörleri devreye soktuk. Oradaki tedavi giderlerini de biz ödemeye başladık. Kuyrukları sona erdirdik. Zar zor muayene olursun, sonra da giderdin hastanelerde eczaneler vardı. Bunları sona erdirdik" şeklinde konuştu.
Türkiye'de 10 yıldan bu yana her öğretim yılı başında çocukların kitaplarının sıraların üzerinde teslim edildiğini söyleyen Bakan Yazıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu muazzam sosyal bir projedir. Bizden önce öyle miydi bu alanda. Öğretmen bir kitap ismi verir, çocuk getirirdi. Bunu ortadan kaldırdık. Bunların altında yatan şey insan. Burada insana bakış var. AK Parti faaliyetlerinin merkezinde de insan var. Kanunları insanlar için çıkarıyoruz. Tüzükleri, yönetmelikleri insanı esas alarak çıkarıyoruz. Eğitime insanı esas aldığımız için önem veriyoruz. Sağlığa, merkezi insanı yerleştirdiğimiz için önem veriyoruz. Sağlığı yerinde olmayan insanın diğer hak ve özgürlüklerinin anlamı olabilir mi? Biz böyle bir iktidarız işte. Farkımız o. Bizim iktidarımızda devlet insan algısı da farklılaşmıştı. Devlet, kamu bir hizmet ünitesidir. Burası bizim siyasi ailemiz. Kendi küçük dünyamızda onlarla oluşturduğumuz aile içinde ilişkilerimiz neyse, burada da öyle olmalı. Sizin kafanızı çelmeye çalışanlar olabilir, bizim yaptıklarımızı çarpıtarak anlatmaya çalışabilirler. Biz milletin değerleriyle bütünlüğünü zedeleyecek, insanımızın gözünü yere bakıtacak, bizim yüzümüzü kızartacak hiçbir faaliyetin içinde olmadık ve olmayız. Bizim gündemimiz hep Türk milleti."
(FK-SK-CC-Y)

24.01.2013 14:51:32 TSI

Editör: Wan Haber