Zonguldak'ın Alaplı ilçesine bağlı Gümeli beldesinde mahalle ve köylerde kar temizleme çalışmalarının sürdüğü belirtildi.
Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, bölgede geçen hafta yaşanan kar yağışı nedeniyle mahalle ve köylerde kar temizleme çalışmalarının sürdüğünü söyledi.
En büyük sıkıntılarının mazot sıkıntısı olduğunu belirten Saydam, "Bölgemizde geçen hafta yaşanan yağan kar Gümeli de yaklaşık 1.5 metreye kadar ulaşmıştır. Mahallerimizdeki ulaşımı iş makineleri ve kepçe ile yürütüyoruz. Geçtiğimiz yıl kış zincirimiz yoktu, fakat bu sene 8 bin TL vererek kış zincirimizi aldık. Mahallerimizde ulaşamadığımız yerlere greyder iş makinesi ile faaliyet göstermekteyiz. Yaptığımız çalışmalarda aşırı şekilde mazot tüketmekteyiz, yaklaşık günlük 300 TL mazot harcanmaktadır. Salı gününden itibaren ara vermemeksizin çalışmaktayız, geçtiğimiz yıl 50 bin TL'lik mazot tüketmiştik. Bu sene ise bu miktarın üzerine çıkabiliriz. Belediyemizin bazı sıkıntıları var ve bunları aşmaya çalışıyoruz. Karın yağması Allahın rahmetidir ve her ne olursa olsun çalışmalarımıza devam edeceğiz. Zonguldak'ta en yüksek rakımlardan birisi olan Gümeli beldemiz coğrafi konum olarak da çok dağınık bir konumdadır. Beldemiz 4 tane büyük mahalle ve her biri kendi içinde ayrı ayrı mahalle olup gerçeğinde 10 tane mahalleden oluşmaktadır. Hepsinde ayrı ayrı çalışmaktayız. Beldemizin merkezinin her mahalleye uzaklığı 15 kilometredir. Her kış aynı sıkıntıları yaşıyoruz. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 2 metre kar yağmıştı, bu sene ise 1,5 metre civarında yağdı. Çalışma faaliyetlerimizde devletten de yardım istiyoruz, bazen onlarda yoğun olmaktadırlar, işleri bittiğinde yardımda bulunacaklarından hiç şüphemiz yoktur. En büyük sıkıntımız mazottur, yaklaşık her makine her gün 300 TL yakıt yakmaktadır" dedi
(HH-OA-Y)

14.01.2013 15:08:51 TSI

Editör: Wan Haber