Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Erdoğan Taş, "Hastayı hastane kapısında hoş geldiniz diyerek güzel yüzle karşılayacağız. Gerekirse gideceği yere kadar kendisine eşlik edecek, sorulara sabırla cevap verecek personellerin bulunduğu 'Gülümseyen Hastaneler' oluşturma amacımız olacak" dedi.
Denizli Sağlık İl Müdürlüğü görevinden, Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne atanan Erdoğan Taş, gazeteciler ile bir araya geldi. Toplantının yapıldığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Başhekimi Doç. Dr.Nurullah Bülbüller ve Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Selim Hacısalihoğlu da katıldığı toplantıda Taş, açıklamalarda bulundu.
Vatandaşların, kaliteli, ulaşılabilir ve sürdürülebilir biçimde sağlık hizmeti sunmak amacıyla Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 11 branşta, Atatürk Devlet Hastanesi'nde ise 9 branşta 16.00 ile 23.00 saatleri arasında vardiya sitemine geçtiklerini bildirten Taş, "Türkiye'de bu sistem 2001 yılından beri uygulanıyor ancak bazı illerde kaldırılmıştı. Bu uygulamaya biz 10 yıldır devam ediyoruz, bu sistemle bir çok esnaf, öğrenci, gündüz hastaneye gitmeye fırsat bulamayan birçok meslek grubundan insanlar gece muayeneye veya kontrole rahatlıkla gelebilecek. Ayrıca 60 ünitelik ağız ve diş sağlığı merkezi kazandırmak için gerekli çalışmaları başlattık. Antalya'da 952 eczanenin, 14 kamu hastanesinde ve 185 aile sağlığı merkezinde ilaç toplama noktaları oluşturuldu. Bu noktalarda biriktirilen ilaçlar haftada bir ve iki kez toplanarak uzman kişiler tarafından gruplandırılıyor ve işlemler gerçekleştiriliyor" dedi.
Hedeflerinin, mesleki bilgi ve beceri ile donatılmış, yüzlerinde gülümseme ve dilde tatlı sözü esirgemeyen personelin olduğu bir hastane yaratmak olduğunu belirten Taş, "Hastayı hastane kapısında hoş geldiniz diyerek güzel yüzle karşılayacağız. Gerekirse gideceği yere kadar kendisine eşlik edecek, sorulara sabırla cevap verecek personellerin bulunduğu 'Gülümseyen Hastaneler' oluşturma amacımız olacak. Memnuniyet esasında yöneticiler personellere, personeller hastalara ve hastalardan da tekrar yöneticilere uzanan bir döngü sürüp gidecek. Vatandaşlar hastanelere dertlerine deva bulmak amacıyla geliyor. Yani dert getiren değil, bundan sonra dert bitiren 'Gülümseyen Hastaneler' olarak anılmak istiyoruz" ifadesini kullandı.
(ÇY-SK-Y)

24.01.2013 15:59:51 TSI

Editör: Wan Haber