BDP’den Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Gültan Kışanak, Diyarbakır İl Seçim Kurulu’nda mazbatasını aldı. Eşbaşkan Fırat Anlı ile birlikte mazbatasını alan Kışanak, Büyükşehir Belediyesi’nde devir teslim törenine katıldı. Görevi Osman Baydemir’den devralan Kışanak, kente hizmet etmek için çaba içerisinde olacağını söyledi. 10 yıldır Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlık görevini yapan Baydemir ise, bayrağı arkadaşına devretmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Diyarbakır halkına ekip olarak hizmet etmenin mücadelesini verdiklerini anlatan Baydemir, "Hizmet bayrağını halkımızdan ve arkadaşlarımızdan devir almıştık. Rabbime şükürler olsun 10 yıl sonra bir kez daha hizmet bayrağını halkımızın teveccühüyle arkadaşlarımıza devretmenin, emanet etmenin haklı mutluluğunu yaşıyoruz. Demokrasinin en güzel yanlarının bir tanesi de hizmet bayrağının halk tarafından verilmesi ve günü geldiğinde de hizmet bayrağının halk tarafından alınması ve yeni görevlendirilecek arkadaşlarımıza devredilmesidir. Bu bir bayrak yarışıdır" dedi.
 

"STRATEJİK BİR HATANIN OLMADIĞI HAKLI HEYECANINI YAŞIYORUZ"
Bir basın mensubunun '10 yıllık görev zarfında pişmanlık duyduğunuz bir çalışmanız var mı?' sorusu üzerine Baydemir, "Rabbim hiç kimseye pişmanlık duygusu vermesin. Şükürler olsun, 10 yıllık yerel yönetim dönemimizin geçmişine baktığımızda pişmanlık duyduğumuz herhangi bir pratiğimizin olmadığını büyük bir memnuniyetle ifade etmek isterim. Ama teknik, projeler manasında Diyarbakır’a yaptığımız cumhuriyet tarihi boyunca yapılmamış hizmetleri kat be kat aşan hizmetleri yapmamız yeterli değildir. Tam da bu noktada arkadaşlarım bayrağı devraldılar. Hafif raylı sistemi Diyarbakır’a arkadaşlarımız getirecekler. Elbette ki eksiklerimiz de var. Gücümüzün yetmediği alanlar oldu. Ama nihayetinde stratejik bir hatanın olmadığını haklı heyecanını yaşıyoruz" diye konuştu. 


Bir gazetecinin 'Siyasete devem edecek misiniz?' soru üzerine Baydemir, "Mensubu olduğumuz siyasetin bireye biçmiş olduğu rolde veya mücadele içerisindeki bizim gibi neferlerin beklentileri arasında belediye başkanı, milletvekili olmak yoktur. Kürt halkı, Ortadoğu halkları eşitlik, özgürlük, birlikte yaşam ve adalet temelinde onurlu bir barışa ulaşıncaya kadar mücadeleye devam edeceğim" dedi. 
 

"BU BAYRAĞI TERTEMİZ, LEKESİZ BİZDEN SONRA GELECEK ARKADAŞLARIMIZA DEVREDECEĞİZ"

Baydemir’in ardından söz alan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, ise, Baydemir ve ekibine 10 yıl boyunca yaptığı hizmetten dolayı teşekkür ettiklerini söyledi. Kışanak, "Kentte 10 yıl boyunca bütün zorluklara, eksiklere rağmen halkın istekleri doğrultusunda kaliteli bir yerel yönetim hizmeti sunmak, demokratik bir yönetim anlayışını yerleştirmek, katılımcılığı ruhuna uygun bir şekilde gerçekleştirmek, kolay bir çalışma değildi. Ama gururla söylüyoruz ki, arkadaşlarımız gururla bu çalışmaları bugüne kadar getirdiler. Emeklerine sonsuz derecede teşekkür ediyoruz. Katkılarına, çabalarına ve ortaya çıkardıkları eserlere, bu kentte yaptıkları hizmetlere dair şükranlarımızı iletiyorum. Hep birlikte bu bayrağı daha yukarılara büyük bir gayret ve çaba içerisinde olacağız. Bizim için en önemlisi bu bayrağı lekesiz bir şekilde devredilmesidir. Halkın değerlerine layık olmak, o değerleri korumak, bir tek kuruşunu bile çarçur etmeden bugünlere getirmek konusunda gösterdikleri titizlik ve duruş nedeniyle ayrı ayrı teşekkürlerimi iletiyorum. Halkı her şeyin üzerinde gören bu siyasal anlayışın bize verdiği terbiye ve bize kazandırdığı doğrultusunda biz de bu bayrağı tertemiz, lekesiz bizden sonra gelecek arkadaşlarımıza devredeceğiz" ifadelerini kullandı. 
Konuşmaların ardından Baydemir, yeni Başkan Kışanak’a belediyeyi temsil eden bayrağı sundu. 

Editör: Wan Haber