Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, Vekili Fırat Anlı ile birlikte kentte görev yapan gazetecilerle Liluz Otel’de bir araya geldi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kışanak, çözüm süreciyle ilgili tartışmanın içinde mümkün olduğu kadar yer almak istemediklerini, siyasilerin bu konuda çalışmaları sürdürdüğünü söyledi. Kışanak, zaman zaman bazı kesimler tarafından "biz çözüm, barış sürecine mecbur muyuz?" gibi ifadeler kullanıldığını belirterek şunları söyledi:

"HERKES, BARIŞA MECBUR OLDUĞUNU HİSSETMELİ"
"Ben kendi adıma söylüyorum. Kesinlikle biz çözüme, barışa mecburuz. Bence herkes kendini böyle hissetmeli. Hükümette, yöneticiler de, görüşmeler yapan kişiler de, görüşmenin diğer tarafında yer alan PKK yöneticileri de, sayın Öcalan da. Böyle yaklaşırsak hep beraber çözüme mecbur olduğumuzu hissedersek, bunu gerçekleştirebiliriz. Ama böyle değil eğer şöyle yaklaşılırsa, bu kimin işine yarayacak diye bakılır, karşı tarafın işine yarıyormuş gibi algılanır ve vazgeçilirse, bu sorun yaratır. Bizim Amed(Diyarbakır) olarak barışın başkenti olmak gibi bir iddiası var. Biz bu iddiamazı da gerçekleştirmek istiyoruz. Bize de, yerel yönetimlere de ne düşüyorsa fazlasıyla yapmaya hazırız."

"GÜNDE 1 SAAT KÜRTÇE KURS ALIYORUM"
Göreve başladığında bir yılda Kürtçe öğreneceğine dair söz vermediğini, günde 1 saat Kürtçe kurs aldığını ve öğrenmeye devam ettiğini kaydeden Kışanak, "Ancak düşüncelerimi Kürtçe anlatabilecek düzeyde değilim" dedi.

Editör: Wan Haber