Antalya'da, geçirdiği trafik kazasında felç olan ve 4,5 yıldır Gülsüm Kabadayı'nın koruyucu aile olarak bakımını üstlendiği yatalak 'Umut' isimli gence, devletin tayin ettiği yasal vasisinin başvurması durumunda 125 bin TL tazminat ödenebileceği haberlerine Gülsüm Kabadayı isyan etti.
Böyle bir şeyden haberi olmadığını söyleyen Gülsüm Kabadayı, şöyle konuştu:"Umut devletin koruması altında, yasal vasimiz var ben para işine hiç girmedim, 5 yıl sonra böyle bir iş çıktı şaşkınım. Devletin yasal vasisi her türlü konuda bize bilgi verir, konuşur bizimle, ben koruyucu aile olduğum için her şeyiyle yasal vasi olan Rıza Bey ilgileniyor tazminat olayı bugüne kadar hiç gündeme gelmedi, ben sadece bakımını yapıyorum. Ben Rabbim'e dayanarak devletime güvenerek yola çıktım, aramıza hiç para girmedi benim için para ikinci planda. Umut için sağlığı için tedavisi için bütün kapılara başvurdum."
Umut'un tedavisi için Samsun'a gitmeye hazırlandıklarını anlatan Gülsüm Kabadayı, şunları söyledi: "Bizi davet ettiler ben de Başbakanı bekliyorum onunla gideceğim. Yapmadığım şey yapılıyormuş gibi gösteriliyor. Başbakan yanımda olursa o zaman her şey yoluna girer, bana teşekkür etti ama insanlar bana inanmıyor."
Umut'a para için değil Allah rızası için baktığını belirten Gülsüm Kabadayı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunu söyleyenleri Allah'a havale ediyorum, kadının başka beklentisi var para peşinde deniyor. Şu an konuşmak için uğraşıyor ben onun sadece tedavisi için bütün kapılara başvurduk, Umut oturacak yürüyecek bir ömür boyu belki Samsun'da kalacağım ve insanlar hâla Gülsüm annenin başka menfaati var para peşinde diyor.Gelsin görsünler. Başbakanım gelsin beni bunlardan kurtarsın, farklı farklı şeyler diyorlar. Başbakanım gelecek burayı görecek Allah'tan başka kimse onu alamaz devletim benim başımda."
Gülsüm Kabadayı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın kendisini aradığını ve Başbakan'ın geleceğini söylediğini ancak Antalya'dan resmi makamlardan kendisini arayan olmadığını sözlerine ekledi.
(CE-HO-Y)

11.02.2013 17:02:07 TSI

Editör: Wan Haber