AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, esnafların işletmelerini geliştirebilmeleri için ortaklık gurup birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi.
Kastamonu AK Parti Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, hafta sonu Muhtarlar Derneği ile Ziraat Odasını ziyaret etti. Ziyarete AK Parti İl Başkanı Av. Metin Çelik ve bazı yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti.
Gülşen, ziyaretlerin ilkini Muhtarlar Derneği'ne gerçekleştirerek, geçtiğimiz Perşembe günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la yaptıkları toplantıda, Karadeniz Bölgesi'nde köy alt yapılarının iyileştirilmesi noktasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın özel bir çalışma yapacaklarını anlattığını söyledi.
Karadeniz Bölgesi'ndeki köylerin alt yapıları için özel çalışma yapılacak olmasının mutluluk verici olduğunu dile getiren Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Leblebicioğlu'da, Mustafa Gökhan Gülşen ile ekibine köylünün ve muhtarların sorunlarıyla yakından ilgilendiği için teşekkür etti.
Daha sonra Ziraat Odası'na geçen Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, burada yaptığı açıklamada Ziraat Odası'nın Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun hibe programlarından kırsalda yaşayan Kastamonuluların yararlanabilmesine ön ayak olmasını istedi. Bu kapsamda küçük işletmelerin birlikte hareket etme kararı alıp ortaklık kurmalarını ve sermayelerini birleştirerek bu tür teşvikleri alabilmek için proje hazırlamalarını isteyen Gülşen, bunun için sivil toplum örgütlerin devreye girerek, "Artık bu işi kovalamak sizlerin görevi. Kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın hibe fonlardan yararlanabilmelerini sağlamalısınız, öncülük etmelisiniz" diye konuştu.
ORKÖY kredilerinden yararlanmak isteyen Kastamonuluların ise 1972 yılında yapılan fizibilite raporlarına göre destek alabildiklerini ve bu nedenle sunulan imkandan tam manasıyla yararlanamadıklarını da ifade eden Ziraat Odası Meclis Başkanı Serdar İzbeli, bu sorunun çözümünün orman köylüsüne önemli bir katkı sağlayacağını söyledi.
Bunun üzerine ORKÖY kredileriyle ilgili yakından ilgileneceğini aktaran Gülşen, konunun bizzat takipçisi olacağını kaydetti. Ayrıca Gülşen, yem bitkisi desteklerinin 2002 yılına göre 16 kat arttırıldığını sözlerine ekledi.
(Vİ-SA)

10.02.2013 18:03:23 TSI

Editör: Wan Haber