AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, Basın İlan Kurumu'nun (BİK) kamu kurum ve kuruluşları ile basın arasında köprü vazifesi gördüğünü söyledi. Gülşen, "BİK Şube müdürlüğünün Kastamonu'da açılması önemli. Yerel basını güçlendirecek bir atılım oldu. Yerel basını desteklemek için kurulan şube ilde başarılı hizmetler yapacak" dedi.
Aynı zamanda KİT Komisyonu Üyesi olan AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, Basın İlan Kurumu Kastamonu Şube Müdürlüğü'nü ziyaret ederek, şube müdürü olarak atanan Gazeteci Yaşar Kuru'ya yeni görevinde başarılar diledi.
2 Ocak'ta faaliyete geçen şubeye kurucu müdür olarak atanan BİK Erzurum Şube Müdürü Nedim Engin ile bir süre görüşen Mustafa Gökhan Gülşen, kurumun son yıllarda büyük bir atılım yaptığını vurguladı.
KASTAMONU ŞUBESİ YEREL BASINI DESTEKLEMEK İÇİN KURULDU
Yerel medyayı desteklemek Basın İlan Kurumu'nun görevlerinden biri olduğunu belirten Gülşen, şuanda 32 ilde şube açan kurumun genel müdürü Mehmet Atalay'ın göreve gelmesiyle önemli atılımlar gerçekleştirdiğini ifade etti. AK Parti Konya Milletvekili Kerim Özkul'un Basın İlan Kurumu Teşkiline Dair Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'ni TBMM Başkanlığı'na sunduğunu hatırlatan Gülşen şunları söyledi: " Teklife göre, Kurum taşra teşkilatlarında şubelerin yanında şubelere bağlı olarak temsilcilikler de açabilecek. Şube ve temsilciliklerin açılması Genel Kurul tarafından karar verilecek. Böylece, illere bağlı ilçelerde kurulan temsilciliklerle büyük ilçelerin resmi ilan potansiyeli kurum görev ve yetki sınırlarına alınması planlanıyor."
KAMU KURUMLARI İLE BASIN ARASINDA KÖPRÜ KURACAK
Basın İlan Kurumu'nun kamu kurum ve kuruluşları ile basın arasında köprü vazifesi gördüğünü belirten Gülşen,"Şube müdürlüğünü Kastamonu'da açılması önemli. Yerel basını güçlendirecek bir atılım oldu. " dedi. Gülşen ayrıca Basın İlan Kurumu'nun Kastamonu'da başarılı faaliyetler yapacağına inandığını sözlerine ekledi.
BİK Kastamonu Kurucu müdürü Nedim Engin ve şube müdürü Yaşar Kuru, ziyaret için Milletvekili Gülşen'e teşekkür ederek, şubenin yapacağı faaliyetler hakkında bilgi verdi. Şube müdürü Nedim Engin, milletvekili Gülşen'e 'Erzurum modeli' olarak bilinen gazetelerin birleşmesiyle ilgili yapılan çalışmayı anlattı.
(Vİ-OA-Y)

09.01.2013 17:04:00 TSI

Editör: Wan Haber