AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, beraberindeki İl Başkan Yardımcısı Hekim Karabıyık, Edremit Koordinatörü İbrahim Bozkurt, Edremit İlçe Başkanı Handan Fidan,  Çiçekli Belediye Başkanı Yılmaz Kılıç ve partililer ile birlikte Edremit İlçesinde çeşitli temaslarda bulundu.

Edremit Sakinleri: “Hizmet alamıyoruz, Vangölü de aynı”

Edremit çarşı merkezinde esnaf ve vatandaşları ziyaret eden Orhan ve partililer esnaf ve vatandaşların talep ve görüşlerini dinledi. Edremit’te mahallelerde su, kanalizasyon ve yol sıkıntılarının olduğunu dile getiren esnaflar ayrıca Van Gölü’nün mevcut kirliliğinden biran önce kurtulması gerektiğini ifade ettiler. Orhan, dile getirilen bir çok şikâyetin belediyeden kaynaklı olduğunu belirterek, Van Gölü’nün kirlilikten arınması için hükümetin 400 milyon lira kaynak ayırdığını, bu kaynağı belediyelerin arıtma tesisi ve kanalizasyon yatırımlarında kullanacağını, dolayısıyla konunun belediyelerin marifetlerine bağlı olduğunu söyledi. Orhan, talepte bulunanların notlarını alırken gerekli ilgi ve alakayı göstereceğini ve  geri dönüş yapacağını söyledi.

Edremit TOKİ Sakinleri:  “Belediye 350 Lira Abone Parası Alıyor, Çok Yüksek!”

Milletvekili Orhan, esnaf ziyaretinin ardından beraberindeki heyetle birlikte Edremit TOKİ leri ziyaret ederek, vatandaşlarla buluştu. Van Valiliği’nin TOKİ’lere getirdiği sular için Edremit Belediyesi’nin kendilerinden para istediklerini dile getiren vatandaşlar, su aboneliği ücretinin Van’ın her yerinde 70 ile 140 lira aralığında olduğunu ve Edremit Belediyesi’nin kendilerinden 350 lira abone parası istediklerini dile getirdiler. Vatandaşlar Edremit TOKİ’de Sağlık ocağı, karakol, spor tesisleri, ulaşım, eczane, market, avm istediklerini gile getirdiler. TOKİ’deki vatandaşların sorun ve görüşlerini dinleyen Orhan, yetkililerle telefon görüşmesi yaparak birçok sıkıntının çözüleceği müjdesini verdi. Van’a her ay 8 Milyon TL su ve taşıma ödeneğinin gönderildiğini söyleyen Orhan, Belediyenin aldığı abone ücretini vatandaşın isteği yönünde makul düzeye getirmesi gerektiğini söyledi. İnternette dolaşan spekülasyonlara da dikkat çeken Orhan, TOKİ’ler için halktan artı KDV ödemesi alınacağını, TOKİ fiyatlarının 100 bin TL’ye kadar çıktığı yönünde çıkan haberlerin asılsız olduğunu söyledi.

İlçe Teşkilatına Ziyaret

AK Parti Edremit İlçe Başkanlığı Toplantı ve Konferans salonunda yapılan toplantıya katılan Orhan, yeni oluşturulan teşkilata başarı ve hayırlı olsun temennilerinden bulundu. Teşkilatın önemine vurgu yapan Orhan, önümüzdeki yerel seçimlere bu teşkilatla girileceğini belirterek herkesin üzerine düşen görevi laiki ile yapması gerektiğini söyledi.

Yeni Atanan Kaymakam Eryılmaz’a  Ziyaret

Edremit ilçe teşkilatı toplantısından sonra hükümet binasına geçen Orhan ve partililer Siirt’in Pervari ilçesinden Van’ın Edremit ilçesine atanan Kaymakam Duran Eryılmaz’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Edremit’in Türkiye’ye hitap etmesi gerektiğini söyleyen Orhan, Edremit’e önemli yatırımların yapıldığını ve bu yatırımlara devam edeceklerine vurgu yaptı.

Son Ziyaret Edremit Belediyesine

Milletvekili Orhan, Edremit Belediye Başkanı Abdülkerim Sayan’ı makamında ziyaret ederek bir süre sohbet ettikten sonra ziyaret turunu tamamladı.

""

""

""

""

""

Editör: Wan Haber