AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, 1,5 yılda Kastamonu'ya yapılan yatırımları değerlendirdi. Gülşen, Kastamonu'nun teşvik yasasında 4. Bölgede yer alması nedeniyle sınıf atladığını söyledi.
Partisinin İl Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenleyen Milletvekili Gülşen, yeni çıkarılan teşvik yasasında 5. Bölgede yer alan Kastamonu'nun 4. Bölgeye çekilmesini sınıf atladığı şeklinde değerlendirdi. Kastamonu'nun teşvikte 4. bölgede yer almasının eleştirilmesine anlam veremediğini açıklayan Gülşen, bunun Kastamonu'nun gelişmişliğini gösterdiğini ifade ederek, "Biz hem işsizlik noktasında hem de göz noktasında çok iyi yerlere geldik. Daha önceki teşvik yasası Kastamonu için büyük kazanım oldu. Bu eleştiriler ya gerçekten olayın farkında olmamaktan veya ideolojik sebeplerle bu iyileşmeyi görmeme arzusundan kaynaklanıyor. Bu yapılan çalışmalar, yollar, tüneller, barajlar, köprüler, hastaneler vb. şeylerin hepsi ilin gelişmesini ve gelişmişlik liginde sınıf atlamasını sağlamak için yapılan işlerdir. Bunu ister kabul etsinler ister etmesinler Kastamonu, teşvikte bir üst basamağa çıkarak sınıf atladı" dedi.
HAVAALANI HAYALİ GERÇEKLEŞİYOR
Kastamonu Uzunyazı Havaalanının Kastamonuluların 50 yıllık bir hayali olduğunu ifade eden Gülşen, "Havaalanı geçen yılın sonlarında bitirilmesini planlıyorduk fakat teknik sebeplerden dolayı bir gecikme oldu. Şu an çalışmalar devam ediyor. Ödenekle ilgili hiçbir sıkıntı yok. İnşallah 2013'ün ilk yarısında açılışa hazır olacak. Yaklaşık 100 milyonun üzerinde bir yatırımla havaalanı gerçekleşmiş olacak" dedi.
YURDUM TEPE BU YILIN SONUNA BİTİRİLİYOR
Ilgaz Dağı Kayak Merkezinin son yıllarda Türkiye genelinde yapılan yatırımlar sonucunda cazibesini kaybettiğini ifade eden Gülşen, bu yüzden Yurdum Tepe kayak merkezinin kış turizmi açısından önem taşıdığına dikkat çekerek, "Hiçbir Bakanlığın yatırım programında yoktu. Projelendirilmesinde Valimiz Erdoğan Bektaş'ın büyük gayretleri var. 2 etaptan oluşan mekanik tesisleri ile enerji nakil hattının yapımı ile kar üstü pist hazırlama vasıtası, kar motorsikleti ve jenaratör teminini içeriyor. 1. Etap 2 bin 15 metre uzunluğunda ve bin 500 kişi/saat kapasiteli olarak planlandı. 2.Etap ise, bin 190 metre uzunluğunda ve 500 kişi/saat kapasiteli olarak yapılacak. Ayrıca, 1. etabın alt istasyonunun bulunduğu kısımda bir de günübirlik tesis yapımı gerçekleştirilmesi düşünülüyor. 12 milyon TL'lik bir proje. Bu yılın sonuna tamamlanmasını planlıyoruz" diye konuştu.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ İHALESİ SONUÇLANDI
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi ihalesinin sonuçlandığını belirten Gülşen, şöyle konuştu: "Bu proje 18 milyon liraya sonuçlandı. Hastane ile bu fakültemiz entegre çalışacaklar. 400 yataklı devlet hastanemizi de 2015 yılında bitirmeyi planlıyoruz. 2013 yılında ilimize 5 adet daha ambulans geldi. Şu anda ilimizde 4 tane kar tipi ambulansımız oldu. İnşallah 2015'e kadar sağlıktaki devrimimizi bitirmeyi planlıyoruz"
ILGAZ DAĞI TÜNELİ, 700 METRE DELİNDİ
Ilgaz Dağı Tüneli projesinin Kastamonu için en önemli çalışmalardan birisi olduğunu hatırlatan Milletvekili Gülşen, "Ilgaz Dağı Tüneli'nde bir taraftan 360 metre, diğer taraftan ise 340 metre toplamda 700 metre ilerleme sağlandı. Bu proje sadece bizim için değil Türkiye için önemli bir proje" dedi.
KÖYDES kapsamında kırsal kesim için 38 milyon TL'lik bir yatırım gerçekleştirdiklerini vurgulayan Gülşen, Milli Eğitim alanında 2011-2012 yıllarında yapılan yatırım miktarının 16 milyon 742 bin TL olduğunu, 2013 yılı temel eğitim yatırım programı için ise 23 milyon 300 bin TL yatırımın planlandığını kaydetti.
Toplantıya, İl Başkanı Metin Çelik, Merkez İlçe Başkanı Feridun Öztürk ve diğer partililer de katıldı.
(Vİ-SA)

28.01.2013 16:59:30 TSI

Editör: Wan Haber