Konya'da, ayrıldığı sevgilisi sınıf öğretmeni Gülşah Aktürk'ü öldüren zanlı, adliyeye sevk edilirken, "Silah taşımanın sonrasında o anlık bir olaydı, bence kimse silah taşımasın" dedi.
Olay, dün saat 22.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Şeyh Şamil Mahallesi Eylül Sokak'ta meydana gelmişti. Van'da sınıf öğretmeni olarak görev yapan Gülşah Aktürk (27), rapor alarak Konya'da ikamet eden anne ve babasının yanına geldi. Gülşah Aktürk'ün Van'da bulunan eski sevgilisi olduğu öğrenilen Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde memur Hakan B. (36) de ayrıldığı sevgilisi ile barışmak için Konya'ya geldi. Konya'da ayrıldığı sevgilisinin evinin önüne giden Hakan B. defalarca aradığı Gülşah Aktürk'ü ikna ederek aşağı indirmesinin ardından olumsuz yanıt alınca tabanca ile vurarak öldürdü.
Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğinde işlemleri tamamlanan zanlı Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Şüpheli, hastaneden adliyeye götürülürken gazetecilerin neden vurdunuz sorusunu yanıtladı. Hakan B., "O anlık olaydı, benim de silah taşımamın, onun da yanında silah bulundurmasının hatasıydı. Bence kimse silah taşımasın. Çok pişmanım, geceden beri ağlıyorum" dedi.
Kasten adam öldürme suçundan adliyeye sevk edilen zanlı nöbetçi mahkemenin karşısına çıkacak. Polis, olaydan sonra zanlının aracında cinayette kullandığı silahla birlikte kuru sıkı başka bir tabanca daha buldu. Zanlının kuru sıkı tabancanın Gülşah öğretmene ait olduğunu iddia ettiği öğrenildi.
(HİV-FM-ÖZ-Y)

07.12.2012 15:10:25 TSI

Editör: Wan Haber