Fethullah Gülen hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya ve görevini yapmsaını engellemeye teşebbüs etme, özel hayatın gizliliğini ihlal, dini inanç ve duyguların istismarı suriyetiyle dolandırıcılık" suçlamasıyla başlatılan soruşturma dosyasına Aydınlık ulaştı.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Fuzuli Aydoğdu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında bugüne kadar birçok şikayetçi, tanık ve itirafçı ifade verdi.

Fethullah Gülen hakkında suç duyurusu yapan işadamı Ahmet Sarıtaş, savcılığa verdiği ifadesinde önemli ayrıntıları açıkladı.

EL YAZISIYLA ÇİZİLEN ŞEMA
Sarıtaş, el yazısıyla gönderdiği ikinci ifadesinde bir de şema çizdi. Şemada bir numara "Kainat İmamı" Fethullah Gülen. Örgüt şemasında başyardımcı ve Türkiye imamı" olarak Mustafa Özcan gösterildi.

gulen-orgutu-semasi.jpg

Özcan'ın yardımcıları da cemaate yakın olan Kaynak Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Naci Tosun, holding yöneticileri ve Ahmet Kara olarak belirtildi. Örgüt içindeki hiyerarşide "Türkiye imamı" ve yardımcılarına bağlı olan kuruluşlar, gazete, dergi ve TV'ler, kamu çalışanları, şirketler, dershaneler, yurtlar, işadamları, üst düzey bürokratlar ve ışık evlerinde yaşayan öğrenciler gösterildi.

Şemayı çizerek örgütün işleyişini anlatan Ahmet Sarıtaş, 16 yıl cemaat içinde kaldığını ve 4 şirket batırdığını belirtti. ensonhaber

 

Editör: Wan Haber