Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings Türkiye Genel Müdürü Gülcan Üstay, İstanbul Ticaret Üniversitesi Bankacılık ve Finans Kulübü öğrencileri tarafından organize edilen konferansa katıldı.
Kasım ayında Türkiye'nin kredi notunu BB'den BBB-'ye yükselten uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings tarafından yapılan açıklamada, "Türkiye'nin ekonomisinin yumuşak inişe doğru ilerlemesi, yakın dönem makro finansal risklerde iyileşme, kamu borcundaki azalış ve güçlü bankacılık sistemi" olarak gösterildi. Bu konuda genel değerlendirmelerde bulunan ve İstanbul Ticaret Üniversitesi öğrencilerine yönelik eğitim veren Fitch Ratings Türkiye Genel Müdürü Gülcan Üstay, "Kasım ayında yayınladığımız raporda büyüme oranını yüzde 3 olarak öngörmüştük. En son gelen açıklamalarda bizim öngörümüzün paralelinde oldu. Şimdilik çok büyük bir sapma görmüyoruz. Ama 2013 yılındaki gelişmeler nasıl olacak, iç talep, fonlama yapısı her adımı izlememiz lazım" dedi. Üstay, "Cari açıkta da yüze 7 seviyelere kadar bir gerileme öngörmüştük. Aynı şekilde bu öngörümüzde de 3 yıl içinde bir değişme olacağını sanmıyoruz. Bu durum tamamen Türkiye'nin enerji açığından kaynaklanıyor. Cari açığın yukarı doğru çıkmasının en büyük nedenlerinden bir tanesi petrol fiyatlarındaki değişkenlik. Tüm faktörleri değerlendirerek bir sonuç açıklamak lazım. Biz de izlemeye devam ediyoruz" dedi. Üstay, Merkez Bankası'nın esnek politikalarının, dışsal kırılganlıklara karşı da Türkiye'nin gücünü artırdığını belirtti.
Konferansın ardından öğrencilerin sorularını yanıtlayan Gülcan Üstay'a İstanbul Ticaret Üniversitesi Bankacılık ve Finans Kulübü Başkanı son sınıf öğrencisi Arif Can Asal tarafından plaket verildi.
(ÖK-ÖK-E)

13.12.2012 16:48:55 TSI

Editör: Wan Haber