Boşandığı eşinin evinde pencereden düşerek öldüğü iddia edilen ve şüpheli ölümü ailesi tarafından AİHM'e taşınan Gülay Yaşar'ın babası Duran Yaşar ile eski eşi Muhittin Özücoşkun'un birbirlerine açtıkları tehdit ve hakaret davalarına devam edildi. Yaşar ve Özcoşkun aynı davada hem sanık hem müşteki olarak yer aldı.
İstanbul 33. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davada hem sanık hem müştekisi olan Duran Yaşar katılırken davanın diğer müşteki sanığı Muhittin Özücoşkun ise duruşmaya katılmadı. Müşteki sanık Muhittin Özücoşkun'u tehdit etmediğini ifade eden Duran Yaşar, "Yeniköy sahilde vakit geçirmek amacıyla spor tesislerine gittim. Önce Muhittin Özücoşkun'un iki arkadaşını sonrada Özücoşkun'un geldiğini gördüm. Kızım onun evinde öldüğü için yanıma yaklaşmamasını, hiçbir şekilde kendisi ile görüşmek istemediğimi söyledim. 'Öyle yaptın, böyle yaptın kızımı öldürdün bir de görüşmek mi istiyorsun? Belanı Allah'tan bul' dedim. O da 'Allah belanı versin' dedi. Kendisine kesinlikle 'Adalet cezanı vermezse bile cezanı bulacaksın' diye bir şey söylemedim" dedi.
Aynı zamanda davanın müştekisi de olan Duran Yaşar üzerine geldiği için eski damadı Muhittin Özücoşkun'dan şikayetçi olduğunu söyledi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Duran Yaşar'ın kızının ölümünden sonra Yeniköy sahilinde karşılaştığı Muhittin Özücoşkun'u, "Kızımı sen öldürdün, sen öldürmediysen de sebep oldun, adalet sana gereken cezayı vermese bile bir şekilde cezanı bulacaksın" diyerek tehdit ettiği iddia ediliyor.
İddianamede Özücoşkun'un ise Yaşar'a "Allah belanı versin" diye hakaret ettiği ifade ediliyor. İddianamede Özücoşkun'un 3 aydan 2 yıla, Yaşar'ın ise 6 aya kadar hapsi isteniyor. Gülay Yaşar'ı tehdit ettiği ve hakarette bulunduğu gerekçesi ile Yaşar'ın ölümünden sonra hakkında dava açılan eski eşi Muhittin Özücoşkun 6 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.
Duruşma öncesi adliye önünde toplanan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu burada bir basın açıklaması yaptı.
Kızı hakkındaki dava dosyasının yeniden açılması için AİHM'e yapılan başvuruya ilişkin açıklamada yer alan baba Duran Yaşar, "Bugün buraya kızımın hakkını aramak için geldim. Kızım katilin evinin önünde ölü bulundu. Ama Cumhuriyet savcılığı önemli bir araştırma yapmadan katili serbest bıraktı. Hala dışarıda rahatça gezmektedir. Kızım için adalet istiyorum onun için buradayım" dedi.
(YM-ÇK-ÖZ-Y)

15.01.2013 18:20:10 TSI

Editör: Wan Haber