AK Parti İl Başkanı Abdullah Aras ve il yönetimi ile birlikte ziyaretlerine devam eden Osman Nuri Gülaçar, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal’ı, Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Faruk Alpaslan’ı, Van İnsan Hareketi Derneği, Hürriyet Eğitim Kurumları ve esnafları ziyaret etti. İlk olarak Rektör Prof. Dr. Peyami Battal’ı ziyaret eden Gülaçar, üniversitenin yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunmanın yanı sıra, rektörlük personelini ziyaret ederek çalışanlarla tek tek tokalaştı. Daha sonra İskele Mahallesi’ndeki esnafı ziyaret eden Gülaçar, onlarla bir süre sohbet etti. Programına Van İnsan Hareketi Derneği ve Hürriyet Eğitim Kurumları yetkililerini ziyaret ederek devam eden Gülaçar, “Yıllar önce okuduğum bir yazıda şöyle diyordu. Türkiye’de önü açık, büyümeye çok müsait iki kent var. Biri Trabzon biri de Van. Trabzon büyüdü ve müthiş derecede büyümeye devam ediyor. Fakat Van’a gelince, Van’daki belediyecilik ilimizin büyümesine ve gelişmesine uzak durdu. Biz maalesef biraz ideolojiye kaçıyoruz ve BDP’nin şu anki çalışma metodu bunu yansıtıyor. Artık burada bir şeyler değişmeli. Biz kesinlikle ayrım yapmayacağız. Bu bizim inancımıza da ters bir durum. Üreteceğimiz hizmetleri ilimizin her köşesine eşit bir şekilde ulaştıracağız. Biz adaletli bir hizmet dağılımdan yanayız ve bunu başarabiliriz. Rabbimde lütfederse iyi bir kadro ve iyi bir ekiple yola çıkarak Van’ı hak ettiği noktaya kavuşturacağız. O makamın garantisi yoktur, orayı da imtihan olarak görüyorum. Oturduğum gün işte senin imtihanındır. Şimdi bunun ispatıdır diyeceğim. Rabbimizden istikamet istiyoruz, ayaklarımızı sabit kılsın” dedi.


AK Parti İl Başkanı Abdullah Aras ise, Türkiye’nin üzerinde kirli oyunların oynanmak istendiğini belirterek, halkın 30 Mart seçimlerinde bu oyunları bertaraf edeceğini dile getirdi. 17 Aralık 2013 tarihinde yapılan operasyonların arkasındaki birçok amacın olduğunu anlatan Aras, “Buradaki amaç önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine gölge düşürmek, 2015 genel seçimlere gölge düşürmekti. Ama Başbakanımızın tek derdi vardır. Yarın Allah’ın huzuruna gittiği zaman ‘76 milyonun hesabını nasıl verebilirimin’ diyen bir insandır. İnsanların derdiyle dertlenen bir insandır. Rakamlar ortada, Merkez Bankası’nı aldığımız vakit 27 milyar dolar vardı, bugün ise 136 milyar dolara ulaştığını görüyoruz. Rabbim Başbakanımızı bu ülke evlatlarının başından eksik etmesin” ifadelerini kullandı.


YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Faruk Alpaslan, Van İnsan Hareketi Derneği ve Hürriyet Eğitim Kurumları yetkilileri, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek Gülaçar’a başarı dileklerinde bulundular.

Editör: Wan Haber