Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), Van’ın Özalp ilçesinde seçim bürosunu düzenlenen bir törenle hizmete açtı. Törene AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar, AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, Özalp İlçe Belediye Başkan Adayı Nedim Akanöz, ilçe teşkilatı, partili üyeler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Nedim Akanöz’ün kısa bir konuşma yapmasının ardından kürsüye AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar çıktı. Özalp’ın yiğit insanlarına şükranlarını sunduğunu ifade eden Gülaçar, Van’ın ilk defa büyükşehir ile büyük bir imkana kavuştuğunu belirtti. Bu güzel memleket için birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilmesi gerektiğini anlatan Gülaçar, “Hangi partiye gönül veriyorsan, kimi seviyorsan fark etmez, ama hep beraber bu memlekete sahip çıkalım. Yolsuzluğa, yoksulluğa dur diyelim. Ellerini vicdanlarına koyan insanlar diyorlar ki ‘Bu ülkede bir Başbakan Recep Tayyip Erdoğan öncesi vardı bir de sonrası var.’ Evet Başbakan halktan biri, halkın içinden biri. Bu yüzden değerli, şahsiyetli Başbakanıma selam olsun. Sevgili Özalplılar, memleketimize hizmet getirmemiz lazım. Bu şehri kalkındırmamız lazım. Bunun için de birlik olmamız lazım” dedi.
 

“BİZ GENÇLERİMİZİN MEZARA DÜŞMESİ İÇİN UĞRAŞMIYORUZ”
Özalp’ın mevcut belediye başkanı Murat Durmaz’a da yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür eden Gülaçar, sözlerine çözüm sürecinin önemine değinerek devam etti. Gülaçar, “Artık kanın akmaması adına, barış ve huzurun gelmesi adına herkes elini taşın altına koymalı. Bir gencin kanı bütün bir memlekete bedeldir. Bir daha acı yaşanmasın diye Kürt halkı olarak çözüm sürecinin daim olması için buna sahip çıkalım. Biz gençlerimizin mezara düşmesi için uğraşmıyoruz. Biz gençlerimiz düşmesin diye uğraşıyoruz. Gençlerimiz bizim geleceğimizdir. Rabbim bütün gençlerimizi sevdiklerine bağışlasın ve acılarını bizlere göstermesin” ifadelerini kullandı.

 

“TEK AMACIMIZ MEMLEKETİN KAZANMASIDIR”
Zaman zaman konuşmaları atılan sloganlarla kesilen Gülaçar, Özalp’ta yapacakları projelerle de ilgili bilgiler verdi. Küçük hesaplar yapmadıklarını, tek amaçlarının memleketin kazanması olduğunu vurgulayan Gülaçar, “Bizler Van halkı olarak, beraber şehrimizin geleceğini inşa etmek zorundayız. Ülkemizde hamdolsun bir AK Parti hükümeti var. Merkezi iktidar ile yerel iktidar bir ve beraber olarak hayalleri zorlayacak hizmetler üretir. Bu hizmetleri büyükşehire, tüm ilçelerimize ve tüm köylerimize getirmenin artık vakti geldi. Van için, Özalp için, bu güzel memleket için 30 Mart akşamına kadar el ele verip Van’ın kazanması için var mısınız? Sandık namustur, şerefimizdir. Sandıklara sahip çıkmaya var mısınız? Ben de şahsım adına sizlere söz veriyorum, Van ile beraber bu şehre, bu şehrin sokaklarına, mahallerine ve köylerine hizmet vermeye söz veriyoruz’’ dedi.


Yapılan konuşmanın ardından seçim bürosunun açılışı yapıldı. Burada vatandaşların tebriklerini kabul eden Gülaçar, daha sonra esnafı gezerek ziyaretlerine son verdi.

Editör: Wan Haber