Osman Nuri Gülaçar, beraberindeki AK Parti il yönetimi ile birlikte Vangölü Gazeteciler Cemiyeti, sivil toplum kuruluşları, gazete temsilcileri ve esnaflara yönelik ziyaretler gerçekleştirdi. Ziyaretleri esnasında sürekli sağduyu çağrısı yapan Gülaçar, barış sürecinin getirdiği olumlu havanın seçim atmosferine de sirayet etmesi temennisinde bulundu. Halkın iradesine saygı duyulması konusunda ısrarcı olduklarına dikkat çeken Gülaçar, “Halkın kararının en önemli tecelligâh mercii olduğunu biliyoruz. Bu durumun korunması noktasında kararlıyız. Kimse bizden geri adım atmamızı beklemesin. Biz bu işe memleket meselesi olarak bakıyoruz, 1 milyon 50 bin insanın menfaatinin söz konusu olduğunun bilincindeyiz. Temennimiz rakiplerimizle güzel ve huzurlu bir ortamda insanların birbirinden emin olduğu bir zeminde bir seçimin yapılmasıdır” dedi.

“BELEDİYE BİNASI HALKA SORULMADAN İNŞAA EDİLİYOR”
İnşa edilecek yeni belediye binasının halkın görüşlerine başvurulmadan, sadece belediyenin kendi içinde almış olduğu bir kararla yapılmasına tepki gösteren Gülaçar, “Belediye binasının fiziki mekanı nerede olabilir diye halkın görüşlerine başvurmadan, bu konuyla alakalı hiçbir araştırma ya da anket yapma ihtiyacı bile hissetmeden, sadece kendi tasarruflarıyla böyle bir kararın alınması çok manidardır. Böyle bir çalışma sistemi kabul edilemez. Belediye binasının konumu, vatandaşların bu binaya ulaşımının nasıl olacağı önemli meselelerdir. Belediyeler, öngörülen tüm alternatifleri göz önünde bulundurarak hareket etmesi gereken kurumlardır. Bu anlamda belediye şehrin kalbidir diyebiliriz. Halkımızın kahir ekseriyeti, yeni bina konusundaki sıkıntıyı dile getiriyorlar" dedi.


“BUGÜNÜN DEĞIL GELECEĞİN VAN'INI İNŞA ETMEK İSTİYORUZ"
Belediyecilik noktasında 1 milyon insanın hizmetkârlığını yapacaklarını, en ufak bir ayrımcılık söz konusu olmayacağını da vurgulayan Gülaçar, “Hizmet noktasında zerre kadar bir ayrımcılığa gitmeyeceğiz. Çünkü biz halkımızın hepsinden sorumluyuz. Belediyeler imkânları itibari ile çok büyük kurumlardır. Bu şehrin geleceği adına 20-25 yıllık bir hesap yapıyoruz. Bu şehirde bizim çocuklarımız gelecek bulacaktır. Bu halkın bir gerçeği vardır; Kürt halkı âlicenaptır. Yapılan hizmetleri, güzellikleri unutmaz. AK Parti'nin 11 yılda yaptığı hizmetlerin, daha önemlisi başlatılan çözüm sürecinin ne kadar kıymetli olduğunun farkındadır. AK Parti'nin bu hizmetlerinin yerel belediyecilikle de taçlandırılması Van'ımızı hak ettiği noktaya taşıyacaktır" ifadelerini kullandı.

“AK PARTİ’NİN HİZMETLERİ İNKÂR EDİLEMEZ BİR GERÇEKTİR”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yönetiminde AK Parti hükümetleri döneminde Türkiye’de yapılan tüm hizmetlerin inkâr edilemeyeceğini dile getiren Gülaçar, bu hizmetlerinin inkâr edilmesinin AK Parti'ye haksızlık olacağını kaydetti. Gülaçar, “Belediyenin geçen 5 yıllık süreçte yaptıkları ortada. 2009'da seçim vaadi olarak sundukları projelerin hemen hemen tümünün hayata geçirilmediğini görüyoruz. Van Belediyesi'ne bu dönemde 2004-2009 dönemine nispeten birkaç kat daha fazla kaynak aktarılmış, ancak bu paranın ne ölçüde hizmete yansıdığı ortada. Hatta şu an çok ciddi borçlardan bahsediliyor. Belediye bu kaynakları nasıl kullandığını, ne kadar borcunun olduğunu halka anlatmak mecburiyetindedir. Bu konuda kamuoyunda ciddi soru işaretleri mevcut. Örneğin; şu dönemde birçok mahallemizde su sıkıntısı yaşıyoruz. Görülmektedir ki, Van Belediyesi yerine getirmesi gerektiği en temel görev ve sorumluluklarını bile yerine getiremediği ölçüde aciz bir vaziyettedir. Daha su konusunda bile hizmet üretememişseniz, gerisini konuşmak abesle iştigaldir. Altyapısı yapılmayan yollara plansızca dökülen asfaltın bir göz boyamadan ibaret olduğunun herkes farkındadır. Kaldı ki bahara doğru karlar eridiğinde bu yolların ne derecede kaliteli olduğu halkımız tarafından anlaşılacaktır. Burada bizim insanımızın bilmesi gereken bir şey var. Bu şehirde yaşayan insanlar olarak bizlerin de, diğer illerimizde yaşayan bir vatandaşımızın aldığı ölçüde hizmet almasından daha doğal ne olabilir ki? Buna hepimizin hakkı vardır. Bugüne kadar bölgemizde vuku bulan çatışma ortamı, bu hizmetlerin gelmesinin önünde bir engel idi. Ancak Başbakan'ımız başlattığı bu süreçle, bu savaş ortamı bitmiştir. Artık bölgemiz kan ve gözyaşıyla değil, güzellikleriyle ön plana çıkmalıdır. Bu saatten sonra Van'ı bir mega kente dönüştürmemiz için hiçbir bahanemiz kalmamıştır. Bu hedefimizi gerçekleştirmemiz için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

“BELEDİYECİLİK AK PARTİ’NİN İŞİDİR”
30 Mart 2014 yerel seçimlerinin ülkeye hayırlı olması temennisinde bulunan Osman Gülaçar; “Seçimleri kazanmamızın ardından ilk hedefimiz, güzel şehrimizi ilk 15 büyükşehir içerisine taşımaktır. Bunu nasıl başaracağımızı, plan ve projelerimizle halkımıza anlatacağız. Bu projelerle şehrimizin 50 yıllık vizyonunu oluşturacağız. Ülkenin en başarılı belediyeleri şüphesiz AK belediyelerdir. Bu belediyeler elbette ki bizim için avantajdır. Başarılı büyükşehir belediye başkanlarımızın tecrübelerinden yararlanacağız. Halkımızın huzuru ve refahı için ne gerekiyorsa yapmaya mecburuz. Hedeflerimizi belirlemiş durumdayız. Türkiye’de 30 büyükşehir var ise, biz ilk 15 büyükşehir içerisinde yer almak için çaba sarf edeceğiz. Yeter ki halkımız bizlere dua etsin" şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber