AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar, Memur-Sen TOKİ’yi ziyaret ederek site sakinlerinin sorunlarını dinledi. Gülaçar, vatandaşların ulaşım, konut ödemeleri noktasında iyileştirme, vade uzatımı, yerleşkedeki derenin ıslah edilmesi, site duvarının yapılması ve cami sıkıntısı, doğal gaz, ulaşım ve kazalara neden olan yol konularındaki taleplerini not aldı.
Daha sonra açıklamalarda bulunan Gülaçar, “İyi ki böyle şerefli ve dik duruşlu bir Başbakanın yanındayım. Geçtiğimiz günlerde Başbakanımız ile yarım saatlik bir görüşmem oldu. Belediye bütçesinin yetmeyeceği büyük projelerde destek vermelerini talep ettim. Başbakanımız da, ‘Allah’ın izniyle gerekeni yaparız’ dedi. Arkadaşlar Başbakanımızın sözü sözdür. Başbakan zaten vefasıyla bilinen bir insandır. 30 yıl önce Özalp’ın bir köyünde gariban bir Kürt'e misafir olmuş ama 30 yıl sonra gelip aynı eve misafir oluyor. Başbakanımız bölgemiz için çok önemli adımlar attı. 11 yıllık iktidar döneminde bölgeye ciddi yatırımlarda bulundu, çözüm süreciyle bölgenin adeta kaderi değişti fakat bu işler kolay olmadı. Her türden engellemeler oldu. Ama Başbakanımız tüm olumsuzluklara rağmen Allah’ın yardımıyla ülkeyi birçok sıkıntıdan kurtaran bir liderdir” dedi.

“BARIŞIN KALICILIĞI İÇİN GAYRET GÖSTERMELİYİZ”
Bu güzel memlekette bir çözüm süreci olduğunu, huzur ve barış ortamının hakim olduğunu anlatan Gülaçar, “Bir yıla yakındır cenazeler gelmiyor, analar ağlamıyor, Rabb'im bu barışı daim kılsın ama bunun sürekliliğinin de bir tek yolu var. Bizler burada yaşayan vatandaşlar olarak, yüksek sesle evet barışın kalıcı ve sürekli olması adına hatta bu çözüm sürecinin tamamlanması adına çok ciddi gayretler göstermemiz gerekiyor. Seçim arifesinde süreci sabote etmek isteyenler eylemlerini çoğalttı. Fakat bizler bu provokasyona gelmeyeceğiz. Çözüm sürecini basit hesaplara heba etmeyeceğiz” dedi.

“ÇOK TEMİZ NİYETLERLE BU GÖREVİ ÜSTLENDİK”
Adaylığı söz konusu olmadığı dönemlerdeki yaşantısında dostlarından çevresinden aldığı 300-400 koliyi eşiyle birlikte ev ev dolaşarak dağıttığını da kaydeden Gülaçar, “Bu benim için memleket meselesi oldu. Belediyenin imkanlarını kullanarak binlerce fakir fukaranın ihtiyaçlarını karşılayabiliriz. Daha önce vesile olduğumuz mütevazı yardım faaliyetlerini belediye imkanlarıyla genişletebiliriz. Bu şehri kısa, orta ve uzun vadeli projelerle en kısa zamanda Van’ı hak ettiği noktaya taşıyacağız. Mega projelerle de şehrimizin geleceğini inşallah inşa edeceğiz. Gençlerimizin spor faaliyetleri yapabilecekleri alanlar maalesef yok. Her mahalleye spor alanları yapsak ne kaybımız olacak. Allah’ın izniyle küçük büyük bir çok projemiz var. Geldiğimizde bunları adım adım hayata geçirmeye çalışacağız” dedi.

“BEN MÜSLÜMAN BİR ADAMIM, YALAN KONUŞMAM”
TOKİ sakinlerinin dile getirdiği sorunlarla da ilgili açıklamalarda bulunan Gülaçar, “Arkadaşlar ben Müslüman bir adamım, yalan konuşmam. Ödemeleriniz ile ilgili TOKİ Başkanımızla görüşeceğim. Eğer TOKİ Başkanımız ‘Beni aşar’ der ise bu meseleyi hiç çekinmeden Başbakana söylerim ve gerekeni isterim. Derelerin ıslahı programa alınmış durumda ve Mart ayı itibarı ile 3 bölgede bu ıslah projesi hayata geçiyor. Bundan geri dönüş yok. Doğal gaz ile ilgili sıkıntılar 30 Mart’ta kazandığımız gün itibarı ile yetkili kurumların müdürleri ile bir araya gelerek Memur-Sen TOKİ’den Edremit TOKİ’lere kadar bu sorunu çözeceğiz inşallah. Çöp sorununu aynı şekilde halledeceğiz. Yalnız buranın değil, tüm Vanımızın bu sorun ve sıkıntılardan arındırılması için canla başla çalışacağımızın sözünü veriyorum” açıklamasında bulundu.

Editör: Wan Haber