Pakistan Cumhurbaşkanı Asif Ali Zardari, Türkiye'nin, Afganistan ve Pakistan arasındaki bölgede yaşanan sorunları çok ciddiye aldığını belirterek, "Karşımızdaki aşırı unsurlar ve unsurların taşımakta olduğu zihniyet yenilecektir" dedi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ev sahipliğinde Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen Türkiye-Afganistan-Pakistan Üçlü Zirvesi'nde liderler ortak basın toplantısı düzenledi.
Pakistan Cumhurbaşkanı Asif Ali Zardari, Cumhurbaşkanı Gül'ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen zirve dolayısıyla kendilerine gösterilen misafirperverlikten dolayı Türk hükümetine ve halkına teşekkürlerini ileterek konuşmasına başladı. Zirve dolayısıyla Türkiye'ye yapmış oldukları ziyaretler çerçevesinde üçlü ilişkilerin geliştirilmesi çerçevesinde önemli adımların atıldığının altını çizen Zardari, zirveye Pakistan açışından bakıldığında karşılıklı olarak mücadele ettikleri zorluklar bakımından önemli adımların atıldığını söyledi.
Pakistan ve Afganistan açışından benzer zorluklarla karşılaştıklarını ve bu zorluklar çerçevesinden Türkiye'ye kendilerine destek olmaya çalıştığını vurgulayan Zardari, "Türkiye bu süreci çok çok ciddiye alıyor. Başka ülkelerde Pakistan-Afganistan bulunduğu bölgede sorunlara cevap vermeye çalışmakta. Türkiye bu süreci çok çok ciddiye alan önemli bir ülkedir. Bu noktada aslında aşırılıklarla mücadele konusunda Pakistan'ın ortaya koyduğu mücadele başaralı olacaktır ve onların zihniyeti ortadan kaybolacaktır. Bunun altını çizmemiz gerekmektedir. Süreç içerisinde Afganistan ve Pakistan arasında gerçekleşen son zirveden bu yana Afganistan'da önemli zorluklar yaşandı. Pakistan'da önemli zorluklar yaşandı. Bütün bu faktörleri ele alıyoruz. Karşımızdaki aşırı unsurlar ve unsurların taşımakta olduğu zihniyet yenilecektir. Barışa uluslarımızı taşıyacağız" diye konuştu.
(TB-YHY-Y)

12.12.2012 18:26:07 TSI

Editör: Wan Haber