11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 7 Haziran'da yapılan milletvekili genel sonuçları açıklandıktan hemen sonra Ahmet Davutoğlu'nu dün akşamda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı aradı.  

11. Cumhurbaşkanı Gül, milletvekili genel seçim sonuçlarının Türkiye için hayırlı olması temennisinde bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11.  Cumhurbaşkanı  Abdullah Gül ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Gül, dün gece  Cumhurbaşkanı  Erdoğan'ı  telefonla aradı.


 
Gül'ün, pazar günü gerçekleşen milletvekili genel seçim sonuçlarının Türkiye için hayırlı olması temennisinde bulunduğu öğrenildi. Abdullah Gül, Erdoğan ve Davutoğlu'na "AK Parti'nin içinde olduğu koalisyon arayışına girilmeli. Sandıktan çıkan iradeyi görmezden gelip, erken secim kararı almak çok büyük hata olur" dediği iddia ediliyor.

ERDOĞAN, BAYKAL'LA GÖRÜŞMÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün görüştüğü CHP eski lideri Baykal'a "Önce Davutoğlu'nu sonra da Kılıçdaroğlu'nu hükümeti kurmakla görevlendiririm. Kuramazlarsa da erken seçime gidilir" demişti.

ABDULLAH GÜL DEVREYE GİRDİ

Cumhurbaşkanlığı görevinden ayrılıktan sonra siyasetten uzak kalmayı tercih eden Gül, koalisyon tartışmalarıyla birlikte yeniden adı duyulmaya başlandı. 11. Cumhurbaşkanı veAK Parti'nin kurucusu Abdullah Gül'ün devrede olduğu ortaya çıktı.

GECE YARISI TELEFONU

Posta gazetesi yazarı Candaş Tolga Işık'ın özel haberine göre; İstanbul'daki Gül'ün seçimin hemen ardından telefonla AK Parti lideri ve Başbakan Davutoğlu'nu dün akşam da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı aradığı öğrenildi.Gül'ün açıklamaları bugün Posta'nın manşetine taşındı.

"TÜM ŞARTLAR UZLAŞI İÇİN ZORLANMALI"

Gül, Davutoğlu ile Erdoğan'a aynı şeyleri söyledi:

"AK Parti'nin içinde olduğu bir koalisyon hükümeti arayışına girilmeli. Tüm şartlar zorlanarak uzlaşı zemini yaratılmalı. Milletin 7 Haziran Genel Seçimi'nde k verdiği mesaj 'Koalisyon Hükümeti'dir. Sandıktan çıkan bu iradeyi görmezden gelip erken seçim kararı almak çok büyük hata olur. Bu hata gelecekte, AK Parti adına daha vahim sonuçlar doğurabilir."

Editör: Wan Haber