Didim Memurlar ve Eğitimciler Derneği, Fatih Üniversitesi Sanat Tiyatrosu'nca hazırlanan "Gül Devri Ev" adlı oyunu Didimlilerle buluşturdu.
Didim Memurlar ve Eğitimciler Derneği Sosyal ve Kültürel etkinlikler kapsamında Fatih Üniversitesi Sanat Tiyatrosunca hazırlanan "Gül Devri Ev" adlı oyunu Didimlilerle buluşturdu. Didim Ticaret Odası Aytaç-Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezinde sahnelenen oyuna Didimliler büyük ilgi gösterdi. Oyun öncesi kısa bir konuşma yapan Didim Memurlar ve Eğitimciler Derneği Başkanı Beytullah Saygılı bu tür bir etkinliğe katılımın yoğun olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirirken, etkinliğe sponsor olarak katkı veren firmalara teşekkür etti.
Sanat Ekibi Tiyatro Sorumlusu Aydemir Gültekin'in yazıp yönettiği oyun, Anadolu'dan İstanbul'a gelen iki üniversite öğrencisinin üzerinden günümüz toplumsal yaşamı karşılaştırılıyor. İki perdeden oluşan Gül Devri adlı oyun üç farklı zaman diliminde; İstanbul, Anadolu, Mekke ve Medine'de geçiyor. Oyun aynı kasabanın farklı köylerinde yaşayan ama aynı üniversiteyi kazanan Bekir ve Cafer'in İstanbul'a gelmesiyle başlıyor. Yurtlarda yer bulamayan ikili ev aramaya koyulur. Küçük de olsa bir eve yerleşen kahramanlarımız bu kez ev kirasını denkleştiremiyor. Bir yandan dersler, bir yandan İstanbul'da yaşamanın zorlukları ile mücadele eden iki kafadar öte yandan aile içi sorunlarla uğraşmak zorunda kalıyor. Cafer'in alkolik olan babasının eşine ve kızına uyguladığı şiddet ise bu olayları daha karmaşık hale getiriyor. Bekir ve Cafer olayların içinden nasıl çıkacaklarını düşünürken, bir misafir kapıyı çalacak ve kahramanlarımızı geçmişe, 1400 yıl öncesine götürüyor. Gül Devri'nde Osman Sarı, Alper Aykut Yayla, Ömer Yanar, Aslı Nur Güven, Kübra Şentürk, Maxim Cassir, Soner Atmaca, Muhammed Al-Abbakar, İsmail Aksoy, Osman Erdem Ekinci, M. Furkan Altuğ gibi oyuncular yer alıyor.
Yaklaşık 2,5 saat süren oyunda izleyiciler zaman zaman gülerken zaman zaman hüzünlendiler. Oyunun bitiminde izleyiciler oyunu ayakta alkışlarken, Didim İlçe Müftüsü Mikail Polat, ekibe çiçek vererek teşekkür etti.
(HÇ-MB-İK)

19.01.2013 11:07:47 TSI

Editör: Wan Haber