Gaziantep Üniversitesi Doğa ve Macera Sporları Topluluğu Dağcılık Takımı (GÜDAT), kuruluşunun 20'nci yılı hazırlıkları kapsamında 14-16 Aralık 2012 tarihleri arasında Aksaray-Hasan Dağı'nda (3 bin 268 metre) zirveye tırmanış etkinliği gerçekleştirdi.
20. yılında 20 zirve projesini hızla tamamladıklarını belirten GÜDAT Ekip Lideri Lezgin Doğan, tırmanışın ekip üyesi Ömer Özden Keskin, İpek Nacar, Ali Gözkıran, Hulusi Göksu, eski mezunlardan Uğur Uzunçakmak ve Gamze Uzunçakmak tarafından başarılı bir şekilde tamamlandığını söyledi. Son yıllarda tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de dağcılık sporuna olan ilginin giderek arttığını söyleyen Doğan, üniversiteler ve özel kulüpler çatısı altında yüzlerce insanın bu spor dalıyla aktif bir şekilde ilgilendiğini belirtti. Doğan, "En büyük amaç bu sporu sevdirmek ve insanları şehir hayatının etkilerinden kurtarıp doğaya çekmektir. Bizler de ekip olarak yıllardır bu amaç çerçevesinde üniversite öğrencilerine eğitim vermekte ve onların farklı bir vizyona sahip olmalarını sağlamaktayız. Çünkü şunu çok iyi bilmekteyiz ki bu bir ekip sporudur ve bireylerin kişisel gelişimine olan etkileri bilinmektedir" dedi.
Doğan, "GÜDAT ekibi olarak yıllardır ülkemizin dört bir tarafında tırmanışlar düzenlemekteyiz. Bunun yanında diğer üniversite ve kulüplerin tırmanış şenliklerine katılarak üniversitemizi en iyi şekilde temsil etmekteyiz. Üniversitemizin destekleri sayesinde yıllardır gerek eğitim faaliyetlerini, gerek şehir dışı faaliyetleri başarılı bir şekilde tamamlayarak parlayan yıldız Gaziantep Üniversitesi'nin sadece eğitim değil sosyal anlamda da gelişmiş bir üniversite olduğunu kanıtlamaktayız" diye konuştu.
(SO-Y)

18.12.2012 16:52:51 TSI

Editör: Wan Haber