Batman'da faaliyet yürüten Raman Kadın Derneği tarafından uygulanan 'Güçlü Kadın Güçlü Toplum Projesi' tanıtım toplantısı yapıldı.
İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleşen toplantıya Aktif Vatandaşlık Derneği Onursal Başkanı ve 1989-2004 dönemi Gercüş Belediye Başkanı Bedrettin Ekmen, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengizhan Başaran, İl Dernekler Müdürü Zeyneddin Örüker, Diyarbakır Barosu Kadın Komisyonu Üyesi Av. Gevriye Atlı ve Av. Hülya Tuba Çandır, Batman Barosu üyeleri, Aktif Vatandaşlık Derneği Başkanı ve Gercüş Eşitlik Merkezi Projesi Koordinatörü Abdulbaki Halitoğlu ve proje personeli, Genç Kültür Derneği Başkanı Hasan Açar, Girişimci Kadınlar Derneği, Toplumsal Dayanışma Petrol Kenti Girişimci Kadınlar Derneği üyeleri ile çok sayıda dernek yönetici ve üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan Aktif Vatandaşlık Derneği Onursal Başkanı Bedrettin Ekmen, 1956 ve 1971 yıllarında Midyat ve Gercüş'te kendi ailesinden iki kadının belediye başkanlığı yaptığını söyledi. Ekmen, "Burada söylemek istediğim kasıt, kadınlara verilmesi gereken değerdir. Kadının olmadığı bir toplum kaybolmaya mahkumdur" dedi.
Raman Kadın Derneği eğitmeni Rukiye Özdemir ise yaptığı açıklamada proje hakkında bilgi verdi. Özdemir, "Proje ile kadının toplumsal, siyasal ve ekonomik statülerinin iyileştirilmesi, kadın haklarına yönelik ihlallere karşı ve cinsiyet temelli ayrımcılığa karşı mücadele kapasitenin ve toplumsal bilinçlendirmede STK'ların proje üretme ve yürütme kapasitelerinin artırılması amaçlanmaktadır" diye konuştu.
(MŞY-AKK-Y)

08.01.2013 14:41:07 TSI

Editör: Wan Haber