Gaziantep Ticaret Odası'nın (GTO) Gaziantep'in sosyal, kültürel ve ekonomik yapısının yanında turizm potansiyelini anlatan yayınları 24-27 Ocak 2013 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilen 17. EMİTT 2013 Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda sergilendi.
GTO'nun bugüne kadar kent ve bölgenin gelişimine yönelik yürüttüğü projelerin çıktılarından oluşan yayınları 17. EMİTT 2013 Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda görücüye çıkarken, özellikle Gaziantep Mutfağını tanıtmak amacıyla hazırlanan "Güneşin ve Ateşin Tadı Gaziantep" isimli yemek kitabı ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. GTO Genel Sekreteri Halil Göçer, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, İstanbul TÜYAP-Beylikdüzü Fuar Alanı'nda düzenlenen 17. EMİTT 2013 Fuarı'nda, Gaziantep'in tarihi, turistik ve kültürel değerlerinin tanıtımı yapıldığını kaydetti.
Göçer, 4 gün süren fuar süresince Gaziantep'in tanıtım broşürlerinin dağıtıldığını ve kentin tarihi turistik yörelerinin film gösterimlerinin gerçekleştirildiğini belirttiği açıklamasında daha sonra bilgilere yer verdi. Göçer, "İpekyolu Kalkınma Ajansı ve Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Gaziantep ile birlikte Adıyaman ve Kilis illerinin ortak tanıtımına yönelik oluşturulan 360 metrekarelik alanda Gaziantep Ticaret Odası olarak açtığımız stantta yayınlarımızı sergiledik. Yaklaşık 150 bin ziyaretçi tarafından gezilen fuarda Gaziantep standı ziyaretçi akınına uğrarken, Gaziantep'in tarihi ve kültürel değerlerinin yansıtıldığı yayınlarımız ziyaretçilerin ilgi odağı haline geldi. Özellikle 2012 yılında Gaziantep Yemek kültürünün tanıtımına yönelik hazırlattığımız Güneşin ve Ateşin Tadı Gaziantep isimli yemek kitabımız ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Gaziantep'ten katılım sağlayan kurum ve kuruluşlar da fuar süresince Gaziantep'in tanıtımına yönelik hazırladığı broşürleri dağıtıp, kentin tarihi ve turistik yörelerinin tanıtım filmlerinin gösterimlerini gerçekleştirdi" dedi.
(MDC-MEF-Y)

01.02.2013 15:20:47 TSI

Editör: Wan Haber