Gaziantep Ticaret Odası (GTO) tarafından Avrupa İşletmeler Ağı Projesi kapsamında 11-15 Ocak tarihleri arasında Almanya'nın Hannover kentinde düzenlenen Domotex Hannover 2013 Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı'na ziyaret ve iş gezisi organizasyonu gerçekleştirildi. Organizasyon kapsamında GTO Heyeti ve Avrupalı-Türk İşadamları Birliği (BTEU) arasında işbirliği anlaşması imzalandı.
GTO'dan konu ile ilgili yapılan açıklamada, alanının en önemli fuarlarından birisi olan Domotex Hannover 2013 Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı'na gerçekleştirilen ziyaret ve iş gezisi organizasyonu ile Gaziantepli firmalara dünyada makine halısı sektöründe yaşanan son gelişmeler, yeni ürünler, tüketici tercihleri gibi konularda yerinde inceleme fırsatı sağlandığı belirtildi. Açıklamada şu bilgilere yer verildi:
"Gerçekleştirdiğimiz organizasyonla, firmalarımız yoğun bir rekabetin yaşandığı bu sektörde kendilerini konumlandırmaları ve değişen talepler ve beklentiler doğrultusunda üretimlerini güncelleme şansına sahip oldular. Ayrıca fuar esnasında katılımcı ve ziyaretçi firmalarla karşılıklı görüşme şansına sahip olan katılımcı firmalarımız, kendi ürünlerini bu firmalara tanıtma ve pazarlama fırsatını da yakaladılar. 60 ülkeden bin 300'ün üzerinde firmanın katıldığı ve 80 ülkeden 40 bin uluslararası ziyaretçi tarafından gezilen Domotex Hannover 2013 Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı'na düzenlemiş olduğumuz bu organizasyonla firmalarımızın sektörde kendilerini görmeleri ve ihracatlarına oluşabilecek artışa katkıda bulunmayı amaçladık."
İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
GTO Heyeti, Domotex Hannover 2013 Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı'na yönelik olarak düzenlenen fuar ziyareti ve iş gezisi organizasyonu kapsamında Avrupalı Türk İşadamları Birliği'ne de bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret kapsamında BTEU Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güler ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen GTO Heyeti, karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Ziyarette fuarın genel bir değerlendirmesi yapılarak, karşılıklı işbirliği olanakları masaya yatırıldı. BTEU ve GTO yetkilileri ve halıcılık, tekstil, kimya, ambalaj, makine, otomotiv sektörlerinde faaliyet gösteren Gaziantepli firma sahiplerinin katılım sağladığı toplantıda iki ülke ticari ilişkilerindeki güçlü ve zayıf yönler ve çözüm önerileri de konuşuldu. Toplantıya katılan Türkiye Cumhuriyeti Hannover Başkonsolosluğu Ticaret Ataşeleri Kudret Ceran ve Esabil Yurdakul ise firmalara Alman pazarına girişte dikkat edilmesi gereken hususlar ve pazarın Türk firmalarına sunduğu olanaklar hakkında bilgilendirmede bulundu.
Görüşmelerin ardından iki kurum arasında önümüzdeki dönem için yapılacak çalışmalara istinaden bir işbirliği protokolü imzalandı ve önümüzdeki dönemde ikili ilişkilerin daha üst seviyelere çıkmasını hedefleyen çeşitli projelerin geliştirilmesi konusunda fikir birliğine varıldı. Protokol metni, GTO Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Uygun ve BTEU Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güler tarafından imzaladı. Bu ortaklık kapsamında Gaziantep ve Hannover / Almanya arasındaki her türlü ekonomik, ticari ve kültürel alanlardaki işbirliğinin arttırılması ve desteklenmesi kararlaştırıldı.
(FS-MEF-Y)

20.01.2013 13:39:33 TSI

Editör: Wan Haber