Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ile Avrupalı-Türk İşadamları Birliği (BTEU) arasında geçtiğimiz günlerde imzalanan işbirliği protokolü kapsamında çalışmalara start verildi.
GTO ile BTEU arasında, ilk olarak Gaziantep'te mesleki eğitimin güçlendirilmesi için rol model olacak bazı projeler yapılması konusunda karar alındı. BTEU Başkanı Ahmet Güler, protokol kapsamında GTO'yu ziyaret ederek GTO Genel Sekreteri Halil Göçer ve Genel Sekreter Yardımcısı Figen Çeliktürk ile bir araya gelerek, BTEU ve GTO arasındaki işbirliği olanakları hakkında görüş alışverişinde bulundu. GTO Genel Sekreteri Halil Göçer, ziyarette yaptığı konuşmada, Oda olarak üye firmaların dış pazarlara daha kolay açılmalarına olanak sağlamak amacıyla çeşitli çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi. Avrupalı-Türk İşadamları Birliği ile de bu kapsamda bir işbirliği protokolü imzaladıklarına dikkat çeken Göçer, "Odamıza kayıtlı firmalarımızın dış pazarlara daha kolay açılmalarına olanak sağlamak amacıyla bugüne kadar birçok proje ve çalışmaya imza attık. Bu anlamda yürüttüğümüz çalışmalar Odamızın öncelikleri arasında yer almaktadır. Avrupalı-Türk İşadamları Birliği ile de geçtiğimiz ay içerisinde bu kapsamda bir işbirliği protokolü imzalamıştık. Bu protokol kapsamında Gaziantep ve Hannover / Almanya arasındaki her türlü ekonomik, ticari ve kültürel alanlardaki işbirliğinin arttırılması ve desteklenmesi kararlaştırılmıştı. Bugün, bu protokol çerçevesinde bir araya geldik ve firmalarımızın özellikle Almanya pazarında yer almalarını kolaylaştırmak adına karşılıklı olarak ne tür bir işbirliği içerisinde olabiliriz bunun arayışı içerisindeyiz" dedi.
Görüşmeler sırasında Birlik olarak yürüttükleri faaliyetler ve Almanya başta olmak üzere Avrupa pazarı hakkında bilgiler veren Güler de, Gaziantepli işletmelerin, Alman firmalar ile yapacakları ticari işbirliklerinde, firmalara doğru ve güvenilir bilgilendirmenin yanında yönlendirme hizmeti vermeye hazır olduklarını belirtti. Güler, Birlik olarak Almanya'dan ticari ortak, ürün, sektör ve pazar arayışı içerisinde olan Gaziantepli firmalara danışmanlık hizmeti vermeye hazır olduklarını kaydederek, "Firmalarımız, Alman firmaları ile gerçekleştirecekleri ticari faaliyetlerinde kanunlar, hukuki konular ve benzeri hususlarda bilgiye ve danışmanlığa ihtiyaç duymaları halinde Birliğimizden faydalanabilirler. Yine Alman firmalar ile ticari anlaşma, sözleşme imzalayacak olan Gaziantepli firmalarımıza, hukuki danışmanlık ve bilgilendirme desteği vermeye de hazırız" diye konuştu.
Görüşmeler sırasında GTO ile BTEU arasında, Gaziantep'te mesleki eğitimin güçlendirilmesi için rol model olacak bazı projeler yapılması konusunda karara varıldı.
(MDC-ÖZ-Y)

19.02.2013 11:35:42 TSI

Editör: Wan Haber