Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
GTO Başkanı Mehmet Aslan mesajında, "Halkın bilgi edinme özgürlüğünü yasal sınırlar içinde sonuna kadar sunan, ekonomik ve sosyal sorunları cesaretle irdeleyen, basın meslek ilkelerine uyarak görev yapan basın emekçileri her türlü takdiri hak etmektedir" dedi. Mesajında 10 Ocak tarihinin çalışan gazeteciler için önemli bir gün olduğunun altını çizen Aslan, görevini toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alan tarafsız bir anlayışla yerine getiren özgür basının demokrasinin en etkili ölçülerinden birisi olduğuna işaret etti. Aslan, mesajının devamında şunları kaydetti:
"Halkın haber alma özgürlüğü için özveri ile çalışan ve her gün kolayca ulaşabildiğimiz bilgileri bizlere sağlayan, kamuoyunun gözü, kulağı ve sesi olan basın emekçilerinin yaşadıkları zorlukları, harcadıkları çabayı görmemek ve onları bu özverili çabalarından ötürü takdir etmemek mümkün değil. Bağımsız, çok sesli bir basın, demokrasinin en büyük güvencelerindendir. Bu görevde çalışan insanlarımız, tüm sıkıntılara göğüs gererek işlerini yürütmeye devam etmektedir. Basın mensuplarına en iyi çalışma ortamı hazırlanmalı ve basın mensupları desteklenmelidir. Halkın gerçekleri öğrenme ve bilgi edinme hakkının aracı olan basın özgürlüğünün korunması temennisi ile tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum."
(MDC-Y)

09.01.2013 12:28:12 TSI

Editör: Wan Haber