Büyümenin öncü göstergelerinden sanayi üretim endeksinin Aralık ayında düşmesini değerlendiren Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, "Buna rağmen geleceğe iyimser bakıyoruz. 2013 yılında büyümenin daha iyi olacağına inanıyoruz" dedi.
Konukoğlu, yaptığı açıklamada, piyasalarda sanayi üretim endeksinde küçük de olsa bir artış beklendiğini, ancak gerçekleşmenin bu yönde olmadığını ve Aralık ayında yüzde 3,8 azaldığını belirtti. Yılın son çeyreğinde iki ay azalma yaşandığını hatırlatan Konukoğlu, sanayi üretim endeksinde dalgalı seyrin 4. çeyrekte de devam ettiğini ifade etti.
Açıklanan son veriyle birlikte toplam sanayi üretiminde 2012 yılı ortalama artışın yüzde 2,3 düzeyinde kaldığına dikkati çeken Konukoğlu, şunları kaydetti:
"Orta vadeli programda 2012 yılı için öngörülen revize edilmiş yüzde 3,2 büyüme hedefinin tutması için sanayi üretiminde Kasım ayındaki olumlu tablonun Aralık' ayında da sürmesi gerekiyordu. Fakat ekonomide beklenen ölçüde hareketlenme yaşanmaması sanayi üretimine olumsuz yansıdı. Buna rağmen geleceğe iyimser bakıyoruz. 2013 yılında büyümenin daha iyi olacağına inanıyoruz. İç talepteki toparlanmanın daha belirgin hale gelmesini, ihracatın artışının sürmesini bekliyoruz."
GSO Başkanı Konukoğlu, istikrarlı ve sürdürülebilir büyüme için yapısal reformlara hız verilerek devam edilmesi gerektiğini kaydetti.
(BB-MEF-Y)

08.02.2013 16:14:40 TSI

Editör: Wan Haber