Başkan Konukoğlu, 2013 yılının başta Gaziantep olmak üzere Türkiye için çok güzel geçtiğini ifade ederek, “Bu yıl ihracat rakamlarımız 6,5 milyar dolara ulaştı. Son ay itibariyle de 583 milyon dolarlık daha ihracat yaptık. 2014 yılından beklentimiz ise bu yıldan daha iyi bir dönem geçirmektir. Ancak son yaşanan olayların yansımaları sonucu ister istemez hedeflerde şaşmalar gözükse bile biz Gaziantep olarak ihracatta hedeflerimize ulaşacağımızı düşünüyoruz. Dolar kurundaki hareketliliğin de ihracatçımıza fayda getireceğine inanıyoruz. 2014 yılındaki büyümemizin yine Türkiye büyümesinin iki katı üzerinde olacağını düşünüyoruz. Sonuç olarak 2023 hedeflerine ulaşabilmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu hedefe ulaşamayacağımız konusunda hiçbir kaygımız yok. Umarım seçimlerde istikrarın devamını getirir bir şekilde geçmesi sonucunda ülke olarak 2023 hedeflerine çok rahat ulaşacağımıza inancımız tamdır” dedi.
2013 yılında Türkiye genelinde 3,6 oranında bir büyüme hedeflendiğini hatırlatan Konukoğlu, “Ama ülkenin her bölgesinde yaşanan gelişmeler sonucunda ilk 9 aylık döneme baktığımız zaman yüzde 4’lük bir büyüme söz konusu. Bu da gösteriyor ki son çeyrekte de alınacak sonuçlarla büyüme oranı 4.3 veya 4.4 oranında gerçekleşecek. Sonuç olarak 2013 yılı tüm ülkede beklenenden daha olumlu bir şekilde geçtiğini söyleyebiliriz” diye konuştu.

Gaziantep olarak Türkiye’nin bütün bölgelerinden çok farklı olduklarını da işaret eden Konukoğlu, “Gaziantep ülkemizdeki diğer şehirlere benzememektedir. Bizim sanayicimizin inanılmaz bir azim ve çalışma hırsı var. Koyduğu hedeflere ulaşabilmek için var gücüyle çalışıyor. Dünyanın her yerinde ülkeler büyüme sırasında mutlaka zaman zaman bulutlu havalara girerler ve dalgalanmalar yaşayabilirler. Ama bu dönemin geçeceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber