Galatasaray'da teknik direktörlük koltuğuna A milli takımda Fatih terimin yardımcılığını yapan Hamza Hamzaoğlu göreve getirildi. Hamza hamzaoğlu  Galatasaray ile prensipte anlaştı ve görüşmeler neticesinde anlaşmaya varıldığı KAP a bildirildi.


Galatasaray kulüb başkan yardımcısı Abdürrahim Albayrak yaptığı basın demecinde  Prandelli ile yolların ayrıldığını ve kendisine emekleri için teşekkür ediyoruz diye açıklama yaptı.


Albayrak konuşmasının devamında ise Hamza Hamzaoğlu ile sözleşme imzalayacaklarını ve imza töreninin yarın olacağını dile getirdi. Albayrak, teknik direktörlük için Hamza Hamzaoğlu ile yarın sözleşme imzalayacaklarını vurgulayarak, "İnşallah yarın Gaziantep'te kendisiyle mukavele imzalama şansı bulacağız. Galatasaray'a gelmek için çok büyük fedakarlıklar yaptı. Galatasaray'ın yetiştirdiği evlatlarından birisi. Hem Galatasaray hem de Hamza için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

GALATASARAY'DA HAMZAOĞLU DEVRİ BAŞLADI..

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yaklaşık 4 saat süren toplantıdan ayrılan Dürüst, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Prandelli'nin sözleşmesini feshettiklerini, teknik direktörlük için A Milli Futbol Takımı Antrenörü ve Genç Milli Takımlar Sorumlusu Hamza Hamzaoğlu ile de prensipte anlaşmaya vardıklarını bildirdi.

 

Ali Dürüst, Galatasaray'ın, Spor Toto Süper Lig'de yarın deplasmanda Gaziantepspor ile yapacağı maça kaleci antrenörü Claudio Taffarel yönetiminde çıkacağını kaydetti.

 

KAP'a bildirildi
Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ'den Borsa İstanbul'a yapılan ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda da yer alan açıklamada, Prandelli'nin sözleşmesinin feshedildiği, teknik direktörlük için Hamza Hamzaoğlu ile görüşmelere başlandığı duyuruldu.

 

hamza.jpg

 

HAMZA HAMZAOĞLU KİMDİR

Hamza Hamzaoğlu, (d. 15 Ocak 1970, Gümülcine, Yunanistan), Türk eski millî futbolcu, teknik direktör. Türkiye Millî Futbol Takımı yardımcı antrenörü.

Futbola İzmir'de 1988 yılında başladı. 1991 yılında İzmirspor'dan Galatasaray'a geldi. 1993 ve 1994'te şampiyon olan Galatasaray takımında yer aldı. Galatasaray'da takımla başarıdan başarıya koşan Hamza Hamzaoğlu, 1996 yılında Galatasaray'dan ayrılıp İstanbulspor'a gitti. Burada 2000 yılına kadar oynadı. 2000 yılında Siirt Jetpaspor'a transfer oldu. 2002-2003 yılında Konyaspor'a transfer oldu ve şampiyon olarak 1. Lig'e çıkmasında pay sahibi oldu. Ardından bir sezon Galatasaray'ın ara takımı olan Beylerbeyi'nde oynadı ve sezonun bitiminde aktif futbolculuk kariyerine veda etti.

 

10 kez millî takımlara çağrılan Hamza Hamzaoğlu, 4 kez Türkiye U-21, 5 kez Türkiye Olimpik ve 1 kez Türkiye A Millî forması olmak üzere toplam 10 kez millî formayı giymiştır.[1]

23 Temmuz 2013'ten itibaren Fatih Terim'in Milli takımdaki yardımcılığını yapmaktadır.

 

Editör: Wan Haber