Orman devlet dişli rakiplerimize yardım ediyor.TFF Başkanı Yıldırım Demirören'den sonra Beşiktaş Kulüp Başkanlığına oturan Fikret Orman'dan Galatasaray ve Fenerbahçe'yi kızdıracak şok açıklama.

 

Yaptığı açıklamalarıyla gündeme bomba gibi düşen Orman'dan bir olay açıklama daha.Vodafone Arena’da düzenlenen törene Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın yanı sıra; İkinci Başkan ve Futbol Şubesi Başkanı Ahmet Nur ÇebiYeni Stat ve Yeni Stat Sponsorluklarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Umut GünerKartal Yuvası'ndan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Emre KocadağGenel Koordinatör Levent Çifter ile Vodafone Arena inşaatında çalışan işçiler katıldılar.
 
Tören okunan dualarla başladı. Duaların edilmesinden sonra kurban kesme töreni gerçekleştirildi. Hayır duasının edilmesiyle tören sona erdi.
 
Vodafone Arena’da düzenlenen törenin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Fikret Orman şunları söyledi:
 
“Yaklaşık 1 yıl önce temelini attığımız Vodafone Arena’nın artık kaba inşaatını tamamlayıp çatı imalatına başladık. İlk etapta kolonlar diklecek. Bugün de onunla iglili bir tören yapmak istedik. Hayırlara vesile olur İnşallah. Allah hepimize Türk sporseverlere Beşiktaşlılara Vodafone Arena’yı teslimetmeyi bize nasip etsin.
 
Hızlı şekilde çatı imalatı başlıyor. Ondan sonra da çim imalatı başlayacak. Çok zorlansak da hissettirmemeye çalışsak da takımları finanse etmek, geçmişten gelen ödemeleri yapmak ve stat yatırımı yapmak çok zor bir süreç.
 
Bütün kulüpler mali sıkıntı içinde. Bizden başka büyük yatırım yapan kimse yok. Onların tüm yatırımlarını devlet finanse ediyor. Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarımla büyük çaba sarf ediyoruz. Hepsinin bireysel olarak büyük katkıları var. Tam rakamı bilmiyorum ama 100 milyonu geçti yatırım miktarımız. Umut Güner’in çok emeği var. Ortalarda gözükmese de üzerimizden birçok yükü alıyor.
 
Stadı en kısa sürede tamamlamak istiyoruz. Tarih vermek istemiyorum. Kafamızda bir tarih var. Kamuoyu bu güzelliği konuşmak yerine tarih konusunu konuşuyor.
 
26 Aralık gibi temel atmaya başladık. 1 senede kaba inşaatı bitirdik, daha hızlı yapabilirdik. Her şeyi eş deger olarak yapmak zorundayız. Transfer yapmak, oyuncuların parasını vermek, Ferrari’nin parasını vermek gibi. Kredilerimiz var onları da ödemek zorundayız.
 
Konya hepimizi heyecanlandırdı. Stat bittiğinde 40 bin kişiye tamamen dolu tribünlere oynarız diye düşünüyorum. Kombinelere gelen talepler de onu gösteriyor.”
 
İkinci Başkan ve Futbol Şubesi Başkanı Ahmet Nur Çebi, hücum oyuncularının sakatlanmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu ve şunları söyledi:
 
“Kadromuz çok iyi. 3 tane hücum oyuncumuz var. İkisi sakatlık sorunu yaşıyor. İnanıyorum ki üçüncü oyuncumuz görevini yerine getirecektir.”
 
Öte yandan Başkanımız Fikret Orman, Vodafone Arena’da İngiliz basın mensuplarıyla bir söyleşi gerçekleştirdi.

Editör: Wan Haber