İstanbul’da Galatasaray Üniversitesi’nde elektrik teknisyeni Arif Arslan, iş cinayetinde hayatını kaybetti.

Aslan’ın okul çalışanlarının ofislerinin bulunduğu eski yurt binasındaki asansördeki arızayı onarmaya çalışırken hayatını kaybettiği öğrenildi. İtfaiye, Arslan’ın cesedini sıkıştığı yerden çıkardı ve Arslan İstanbul Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı.

Arslan’ın yaklaşık beş yıldır üniversitede elektrik teknisyeni kadrosu ile çalıştığı belirtildi.

Okul yönetimi konuyla ilgili bilgi vermedi. Üniversite Genel Sekreterliği, en kısa zamanda konuyla ilgili bir basın açıklaması yapılacağını söyledi.

Eğitim Sen: İhmal var, takipçisiyiz

Eğitim Sen Galatasaray Üniversitesi İşyeri Temsilciliği de olayın ardından bir açıklama yaparak, yönetmeliğe göre tamir işinin okul çalışanına değil, yetkili asansör firmasına yaptırılması gerektiğini söyledi:

“Yetkililer Arif Arslan’ın asansör tamirine ‘kendi inisiyatifiyle ve tek başına’ girdiğini beyan ediyorlar. Oysa asansörle ilgili tamir ve bakım işlerinin yetkili asansör firmasının teknisyenleri tarafından yapılmasının gerekli olduğu yönetmeliklerle sabittir. Dolayısıyla üniversitede elektrik teknisyeni olarak çalışan bir kişinin asansör alanına ‘kendi inisiyatifiyle ve tek başına’ girmesi kendi yetki alanı dışındadır. Eğer söylendiği gibi ‘kendi inisiyatifiyle ve tek başına’ girmiş olsa bile bu durumda da merhum iş arkadaşımızın amirlerinin bu ölümde ihmali ve ihmalden doğan sorumluluğu vardır.

“Türkiye’de son yıllarda giderek artan ve iş cinayetlerine dönüşen kazalar göz önünde bulundurulduğunda, çoğunlukla bu olayların sorumlularının hak ettikleri şekilde yargılanmadıklarını görmekteyiz. Eğitim-Sen Galatasaray Üniversitesi İşyeri Temsilciliği olarak arkadaşımız Arif Arslan’ın ölümü sonrasında yürütülecek tüm hukuki ve idari işlemlerin takipçisi olacağımızı, basına ve kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.” 

Editör: Wan Haber