HDI Sigorta'nın ferdi kaza sigortası ürünlerinden olan 'Aslan Ailem' ferdi kaza poliçesi kapsamında, İstanbul'da asansör tamiratı yaparken kaza sonucu hayatını kaybeden Olgun Kuş'un ailesine 90 bin liralık sigorta bedeli ödendi.
Ferdi kaza sigortasının bireyler için öneminden bahseden HDI Sigorta Satış, Pazarlama ve IT den sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Yaşar, HDI Sigorta'nın ferdi kaza sigortası ürünlerinden olan 'Aslan Ailem' ferdi kaza poliçesini anlattı. Poliçenin 'GSSigorta HDI' ürünü olduğunu belirten Yaşar, ürünün Galatasaraylılara özel olduğunu söyleyerek, Ferdi kaza sigortasının tüketiciler için önemli bir kazanım olduğunu vurguladı. Yaşar, "Öte yandan her gün sigortacılar olarak ödediğimiz, onlarca hasar dosyasının içerisinde pek çok hikâye gizlidir. Bu hikâyeler çoğunlukla yeniden yerine koyabildiğimiz kayıplar ve umutlarla doludur. Bazen de hüzünlü ve acılı hikâyelerdir. Bir canı yerine koymak mümkün değil tabii ki ama geride ve destekten yoksun kalanlara sonrası için güç verebilmek, bir nebze olsa da destek olabilmek sigortacılığın en duygusal, aynı zamanda en sosyal tarafıdır" diye konuştu ve yakın zamanda yaşanan bir kazayı aktardı:
"İstanbul'da asansör tamiratı yaparken kaza sonucu hayatını kaybeden Olgun Kuş, Galatasaray'a gönül vermiş bir taraftardı o yüzden de kulüp listelerinde adı mevcuttu. GSSigorta HDI acentesi Cems Grup kendisine bu şekilde ulaşarak, GSSigorta HDI Aslan Ailem Ferdi kaza poliçesini anlattı ve Olgun Kuş'un bu poliçeye sahip olması sağlanmış oldu."
Ordu'da yaşayan ailenin vefatın ardından hasar ihbarında bulunmasıyla 90 bin liralık bedelin derhal ödendiğini ifade eden Yaşar, baba Rafet Kuş'un ailesini toplayıp, GSSigorta HDI'nin bu desteğiyle memleketleri olan Ordu'nun Gürgentepe ilçesine dönerek yeni bir hayat kuracaklarını ve arıcılık yapacaklarını söylediğini aktardı. Olgun Kuş'un ailesine ödenen tazminatın öncelikli sebebinin kendisinin Galatasaraylı olmasından kaynaklandığını dile getiren Yaşar, "Bu rakamı derhal ödemek elbette şirketimizin yükümlülüğüdür ama bu yükümlülüğü doğuran temel unsur sigortalının Galatasaraylı oluşudur" dedi.
HDI Genel Müdür Yardımcısı Yaşar, sigortalının böyle bir ürüne sahip olması ve geride bıraktıklarına hatırı sayılır bir desteği temin etmiş olmasının, kulübüne verdiği desteğin yanı sıra, sigorta farkındalığını artırma çabalarının hüzünlü bir örneği olduğunu vurguladı. Yaşar, "Merhum sigortalımız Olgun Kuş'u anmak üzere kendisi de Galatasaraylı olan babası Rafet Kuş'la Galatasaray-Orduspor maçında TT Arena'da bir araya geleceğiz" açıklamasında bulundu.
(PS-ÖK-E)

24.01.2013 17:38:11 TSI

Editör: Wan Haber