Ağrı’da 6 ay önce sokakta bulduğu yavru kediye sahip çıkarak süt ile besleyen ve maddi durumu iyi olmayan Ercan Hatipoğlu, enfeksiyon nedeniyle bir gözü kör olan kedinin Erzurum ya da Van’da tedavi edilerek iyileşmesi için kendisine uzatılacak yardım elini bekliyor.

Ağrı merkez Sıtkiye Mahallesi’nde ikamet eden Ercan Hatipoğlu, 6 ay önce sokakta bulduğu Van Kedisine benzeyen kediyi zarar görmemesi evine alarak besledi. Kediyi evinde süt ile besleyen Hatipoğlu, kediyi çok sevdiklerini ve ailenin bir parçası olduğunu belirtti. Yalaşık olarak bir buçuk ay önce kedinin gözünden yaşlar aktığını daha sonra bir gözünün kör olduğunu ve veterinere gösterdiklerini anlatan Hatipoğlu, veterinerin kendisine kedinin tedavisin Van ya da Erzurum’da yapılabileceğini ifade etti. Kendisinde 20 yıldır tedavi gördüğünü bu nedenle kediyi sokakta gördüğünde acıdığını söyleyen Hatipoğlu, kedinin bir an önce iyileşmesi için hayvan severlerden ve yetkili kişilerden destek bekliyor.

Ağrılı vatandaş gözü kör olan kedi için yardım bekliyor ile ilgili görsel sonucu

‘Bu hayvanı böyle sokakta görünce sahip çıktım’

Maddi durumunun iyi olmadığını bu yüzden kediyi Van ve ya Erzurum’a götüremediğini vurgulayan Hatipoğlu, “Bu kediyi yavruyken sokakta bulduk, getirdik evimize sütle besledik. Şimdide et ve ciğerle besliyoruz. Hemen hemen 5-6 aydır bu şekilde besliyoruz. Bu kedi bizim için ailenin bir parçası oldu, kedinin aniden gözünden yaşlar aktı, daha sonra bir gözü kör oldu. Tedavisi için veterinere götürdüm, veteriner kediyi muayene edip 3 tane iğne yaptı. Damla verdiler damlayı kedinin gözüne damlatıyorum. Gözleri hala iyileşmemiş, hemen hemen bir buçuk ay önce böyle oldu. Sokak kedisi değil, veterinerin dediğine göre kedi Van Kedisi’dir. Çok temiz bir hayvandır, veteriner bana reçete verip başka bir veterinere yönlendirdi. Eğer orada da ameliyat imkânı yoksa Erzurum’a sevk edileceğini söyledi. Bende rahatsızım sürekli tedavi için Ankara Onkoloji Hastanesi’ne gidiyorum. 20 yıldır orada tedavi görüyorum. Bu hayvanı böyle sokakta görünce sahip çıktım. Kendi evimin bir parçası gibi bakıyorum. Benim imkânlarımda yok, ben bu kedinin Erzurum’a götürülüp tedavi edilmesini istiyorum. Bir an önce iyileşmesini istiyorum. Bu kedi çok hassas bir hayvandır, veterinerin dediğine göre kedi Van Kedisi ve Erzurum’da tedavi edilirse iyileşebileceğini söyledi” dedi.

‘Kedinin gözünü hayvan hastanesinde tedavi ettireceğiz inşallah’

Eski Van Caddesi’nde bulunan Veteriner Hekim Mahsun Acar, kedinin enfeksiyon nedeniyle bir gözünün kör olduğunu ve ellerinden gelen tüm imkanları kullanarak kediyi iyileştirmek için çaba sarf ettiklerini ancak kedinin Erzurum veya Van’da bulunan hayvan hastanelerinde tedavi edilmesi gerektiğine işaret etti. Veteriner Acar, “Bu hayvanın gözü enfeksiyon kapmış, bu enfeksiyondan dolayı bu hayvanımız gözünü kaybetmiş. Bu göz ancak Erzurum veya Van’da bir veteriner fakültesi veya hayvan hastanesinde gözünün aldırılması gerekiyor. Ameliyatla olacak bir şey, elimizdeki imkânlar yetmediğinden dolayı çok fazla yardımcı olamıyoruz. Göz enfeksiyonunun fazla ilerlememesi için antiboyik tedavisi ve göz damlası tedavisi yaptık. Enfeksiyonu biraz hafifledi. Fakat gözü kurtaramıyoruz. Kedinin gözünü hayvan hastanesinde tedavi ettireceğiz inşallah” şeklinde konuştu.(iha)a

Editör: Wan Haber