Son yıllarda bölgemizde ve van'da eğitimde büyük sorunların olduğunu okullardaki öğretmen yetersizliği, eğitm düzeyindek boşlar ve bu boşluklarda yetişen yeni nesilin çektiği sıkıntılara değindi.
 
Eğitim her alanda önemli konularımızın başında geliyor diyen Gözel, "Eğitim ile gençlerimizi kötü alışkanlıklardan kurtarıp sağlam bir nesil yetiştirmeliyiz. Madde bağımlılığı almış başını gidiyor buna karşı mücadele etmemiz lazım. Bu konuda gerekirse ailelerle görüşülüp yeni tedbirlerin alınmasına yardımcı olunabilir." ifadesini kullandı.
 
Gözel, “Şu açık bir şey, bağımlılığın herhangi bir türünün pençesine düşmüş veya buna doğru ilerleyen kişinin araştırmasını yaptığınızda aile ve eğitimde öne çıkan eksiklikler var.  Aile yaşantısı eğitim anlayışı ve ebeveyn ilişkisi iyi olan bireylerde bu tip alışkanlıklardan olmaz. Ama tam tersi düşünen ve çocuklarına sahip çıkamayan alilerde var. A
slında bütün bir olguyu düşünüp ona göre kararların alınması lazım. çocukların bu alışkanlıklarında kurtulması için aile desteği çok önemli bir rol oynar. Çocularımız, Yakalandığı herhangi bir olumsuz davranuştan kurtulmanın çabasını verirken bu konuda aile en büyük destek olur." sözlerini kullandı.

Editör: Wan Haber