BURSA - Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hikmet Özçetin, Türkiye'nin göz hastalıkları konusunda dünyada çok önemli aşama kaydettiğine dikkati çekerek, " Bizim kliniklerimiz şuanda Rusya ve Amerika'da bile yok. Göz ameliyatlarını Rus ve Amerikalılar kadar iyi yapıyoruz." dedi.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı'nda hizmete giren yeni bölümlerin açılışında gazetecilerin sorularını cevaplayan Prof. Dr. Hikmet Özçetin, göz hastalıkları konusunda Türkiye'nin önemli aşama kaydettiğine dikkati çekerek, "Göz üzerine çok modern hastaneler kurduk. Bizim kurduğumuz yeni hastaneler Amerika'da bile yok. Kalite olarak da iyiyiz. Ameliyatları Rus ve Amerikan kliniği kadar kaliteli yapıyoruz." dedi.

Göz üzerine dünya da önemli bir yer edindiğimizi vurgulayan Prof. Dr. Özçetin şu bilgileri verdi: "Türkiye haricinde; Bulgaristan, Romanya, Almanya, Hollanda, Kuzey Irak gibi ülkelerde Türk göz hekimlerimizin kurduğu klinikler mevcut. Türkiye'ye dışarıdan çok büyük ilgi var ve biz bu işten para kazanıyoruz. Dışarıdan çok yoğun hasta akışı mevcut. Fakat doktor yetiştiren üniversite hastanelerine yabancı hasta az geliyor. Üniversite hastanelerinin imkanlarının artırılması gerekiyor. Özel sektör göz üzerine çok iyi ama onlara eleman yetiştiren ve üreten biziz. İmkanlarımız sınırlı." diye konuştu.
CİHAN

Editör: Wan Haber