Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile RTÜK tarafından oluşturulan kurulla, balkon ve dış cephelerdeki çanak antenlerin oluşturduğu görüntü kirliliğinin önüne geçilmesi çalışmaları doğru ancak eksik bulundu. İzmir'de yaşayan vatandaşlar Türkiye genelinde otopark sorununun oluşturduğu görüntü kirliliğinin de çalışmaya dahil edilmesini istedi.
2014 yılında uygulanması beklenen çalışmaya karşın kaldırımlardaki otopark sorununun da ele alınması gerektiğini belirten vatandaşlar uygulamanın doğru bir adım olduğunu ancak eksik olduğunu öne sürdü. Görüntü kirliliğinin İzmir'de benzer manzarayı oluşturduğuna dikkat çeken vatandaşlar, çalışmada otopark sorununun öncelikli olduğuna dikkat çekti. İlgili soruna belediye ve apartman yöneticilerin ortak akılla hareket ederek çözüm sağlayabileceğini söyleyen Süleyman Emirhor isimli vatandaş; "Vatandaş olarak çalışmaların yanındayız. Ancak bırakalım bu meselelere apartman yönetimleri bunun kararlarını alsın. Merkezi sistemleri özendirsinler. Devlet teşvik etsinler bunu. Nasıl ki doğalgaz için bankalar kredi veriyor. Apartman yönetimlerine kolaylık sağlanabilir. Bence bu fesin püskülü. Bana göre fesi konuşmak lazım. Türkiye'de önce otopark sorununun oluşturduğu kirlilik ortadan kaldırılmalı" dedi.
Çatı ya da bacaların alternatif bir seçenek olmaması gerektiğini söyleyen Kemal Çakmak da; şöyle konuştu:"Alt yapı desteği ile uygulanması gereken bir girişimdi, geç bile kalınmış vaziyette. Baktığınız zaman apartmanların evlerin girişlerine kadar tamamen bir çevre kirliliği oluşturuyor. Gerekli alt yapı sağlanırsa kirlilik ortadan kaldırılmış olabilir. Çatılarda olması çözüm değil. Çünkü merkezi sistemle soruna çözüm üretilebilir"
(AH-HO-Y)

01.02.2013 10:49:56 TSI

Editör: Wan Haber