Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kepez Belediyesi'nin 'Engeliniz Engelimizdir' projesi kapsamında düzenlediği beş günlük etkinlikte engelli öğrenciler bowling yarışması yaptı.
Bu yıl ikincisi uygulanan 'Engeliniz Engelimizdir' projesi kapsamında düzenlenen programlarda 50 engelli öğrenciye, 50 engelsiz öğrenci yardımcı oluyor. 'Engeliniz Engelimizdir' projesinin bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu söyleyen Proje Sorumlusu ve Kepez İşitme Engelliler İlköğretim Okulu Müdürü Niyazi Arşin, "İnsanların engelli insanları sadece 3 Aralık gününde hatırlaması ve onlarla ilgili sadece bir günlük bir olayla hafızalarından silinmesi bizleri bu konuda çalışma yapmaya zorladı. İnsanlar yaşadıklarını unutmuyorlar. Yaşadıkları zaman hafızalarında kalıyor. Şimdiki öğrenciler ilerde görevleri ne olursa olsun 7-8 yıl sonra engelliler için hangi konumda olursa olsunlar mutlaka bir şeyler yapma gayreti içerisinde olacaklar" dedi.
Beş günlük bir etkinlik programı çerçevesinde engelli öğrencilerin engelsiz öğrencilerle beraber hayatı paylaşacağını belirten Arşin, "Özgüven kazanarak yaşamaya devam edecekler. Dün başladı.Değişik aktivitelerimiz var. Dün yunus gösterisine gittik, bugün bowlingden sonra ata binmeye gideceğiz. Yarın tarihi bir gezimiz var. Ertesi gün portakal toplamaya gideceğiz. Pazar günü Antalyaspor maçını hep beraber izleyeceğiz. Bizim amacımız bu halkayı daha genişleterek ve tüm illerimize yayarak devam etmek. Bu gün sadece Antalya'da ve ilçelerinde başladık, geçen yıl sadece Antalya Merkezinde yapmıştık. Arzumuz uluslararası boyutta bu organizasyonu yaya bilmek" diye konuştu.
HERKESTEN DESTEK BEKLENİYOR
24 saat içerisinde sağlam öğrenciler engelli öğrencilerin hayatta yaşadıkları sıkıntıları, stresleri, onlara engel olan engelleri öğrendiklerini belirten Atatürk Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ramazan Küçükçelik ise bu projenin Türkiye'de ilk defa düzenlendiğini bildirdi. Küçükçelik herkesten bu projeye destek beklediklerini söyledi.
ESKİDEN SIKINTILARINI ANLAMIYORDUK
Eskiden engellilerin sıkıntılarını anlamadıları için yolda gördüleri zaman gülüp geçtiğini söyleyen Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Fatime Kırşan, "Ama şimdi onların sorunlarını daha iyi anlıyoruz. Çok mutluyum bu projede yer aldığım için. Artık problemlerini anlıyorum ve yardımcı olmaya çalışıyorum" dedi.
PROJENİN DEVAM ETMESİ LAZIM
Doktor Gülseli Lisesi engelli öğrencisi Kadriye Karabulut ise "Bence bu proje çok güzel. Arkadaşlar bana her türlü yardım ediyor. Bence bu projenin devam etmesi lazım" şeklinde konuştu.
(UG-ÖK-Y)

30.11.2012 13:16:48 TSI

Editör: Wan Haber