Ordu'da ortaokul yıllarında gözlerini kaybeden bir vatandaş, yüzde 90 görme engelli olarak yaşamını sürdürürken mutluluğu evlilikte buldu. Fakat, 2001 yılında dünyaya gelen ikiz çocuklarının hastalığı ise bir kez daha boynunu büktü.
Ordu'nun Bucak Mahallesi'nde yaşayan, Olgun Tathan(50), ortaokul yıllarında geçirdiği hastalık sonucu gözlerini kaybederek yüzde 90 görme engelli olarak yaşamını sürdürüyor. Görme engelli Tathan, yıllar önce Hakime Tathan ile dünya evi girerken, 2001 yılında Şevval ve Batuhan isimli ikiz çocukları dünyaya geldi.
Şevval 1,5 yaşındayken epilepsi teşhisi koyularak tedavisi görmeye başladı. 12 yaşındaki ikizlerden Batuhan ise, 2 yıl önce göğsünde tümör olduğu teşhisiyle Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edildi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde ameliyat edilerek tümörün bir kısmı alındı. Daha sonra bir anda kilo vermeye başlayan Batuhan, tekrar doktora gittiğinde bağırsak dolaşması teşhisiyle tekrar ameliyata alındı.
Batuhan'ın vücudundaki tümörlerin geri kalanı da daha sonra alınacakken, Batuhan'ın ikizi Şevval ise epilepsi hastalığı ile mücadele ediyor.
Çaresiz baba Tathan ise çocuklarının sağlığına kavuşmasını isterken, "Artık maddi imkansızlık dolayısıyla çok zorlanıyoruz. Devletimizden Allah razı olsun. Bize yardım ediyor. 3 aylık maaş alıyorum. Eşime de bize baktığı için bakım ücreti ve kömür veriyor. Ama yetmiyor. Samsun ile Ordu arasında gidip geliyoruz. Borçlar birikti ve dışarı çıkamıyorum. Ev kirasını zor ödüyorum. Hayatta hastalık hiç beklenmedik durumlardır. Bu durum beni çok yıprattı" diye konuştu.
(RCP-SLH-Y)

16.01.2013 12:27:25 TSI

Editör: Wan Haber