Manisa'nın Kula ilçesinde görme engelli Miyasa ve Alaettin Karakaya çiftinin çocukları Muhammet Işık, iyi bir gebelik sürecinin ardından sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi.
Görme Engelli olan Miyasa Karakaya, 4 defa gebelik geçirerek düşük yaptı. Tekrar çocuk yapmaya karar veren Miyasa ve Alaettin Karakaya çifti Işık bebeğini Kula Devlet Hastanesi'nde sağlıklı bir şekilde dünyaya getirdi.
Bütün zorluklara rağmen yeniden çocuk sahibi olmak isteyen Miyasa ve Alaettin Karakaya çifti, Kula Devlet Hastanesi'ne giderek başvurması sonucu Kula devlet hastanesi başhekimliği ekipleri ile birlikte 9 ay boyunca Miyasa Karakaya ile yakından ilgilendi. Çeşitli tedaviler sonucunda 3 kilo 100 gram ağırlığındaki Muhammet Işık, sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi.
Kula Devlet Hastanesi Doğum servisinde görevli hemşire Esma Kurcan, "Engelli bir ailenin doğumuna yardımcı olduğum için çok mutluyum. Hayırlı olsun" dedi.
Kadın Doğum Uzmanı Dr. Mustafa Gürhan Karagöz, "Miyasa Hanım önemli özelli hastalarımızdan bir tanesi çünkü her iki hastamızda görme engelli hastalarımız çok genç anne baba adayları değildi ikiside. Bu sağlıklı gebeliğinden önce düşükleri oldu defalarca Gebeliğin başından beri hep biz takip ettik. Doğumunu da güzel bir şekilde gerçekleştirdik Geliş animasyon nedeniyle Sezeryan doğumla 3 kilo 100 gram erkek bebeğimiz oldu. Şu an sağlıklı anne ve babada da bir sorun yok Bizde mutluyuz böyle bir duruma iştirak ettik. Bundan sonra hastamızın tamamen iyileşene kadar takip edeceğiz sonraki tedavilerini düzenli bir şekilde takip edeceğiz" diye konuştu.
Başhekim Vahit Demir de, "İki engelli vatandaşımıza yardımcı olmamız gerekiyordu. Annenin daha önceden düşükleri var. Kadın doğum uzmanımız ve ekibi sayesinde doğum gerçekleşti. Çok sağlıklı ve sevimli bir çocuk dünyaya geldi. Hayırlı olsun diliyorum" dedi
Anne Miyasa Karakaya ise, duygularını şöyle ifade etti: "Çok mutluyuz. Öncelikle Kula Devlet Hastanemizin müdüründen başhekimine, doğum servisinde çalışanlarına kadar hepsine teşekkür ediyorum. Bizimle yakından ilgilendiler. Evde sağlık hizmeti verdiler. Ambulansla hastaneye gelip gitmemi sağladılar. Ümidimizi hiç kaybetmedik. Doktorlarımızla, hemşerilerimizle bu mutlu sona ulaştık. İsmini Muhammet ışık verdik, bizim ışığımız olsun istedik. Bizim elimizden tutsun dedik, o bize bakar dedik."
20'li yaşlarda gözlerinin görme enfeksiyonlarını damar kuruması nedeni ile kaybettiğini söyleyen baba Alaettin Karakaya da, "Çok mutluyum. Mustafa doktorumuzun aylardan beri çok emeği geçmiştir. Hastanemizde bizimle çok yakından ilgilendiler. Eşim daha önce 4 defa düşük yaptı. Kula Devlet hastanemiz çok ilgilendi, bu kez başardık. Onlardan Allah razı olsun" dedi.
(HY-ERG-Y)

23.01.2013 11:45:14 TSI

Editör: Wan Haber