İzmir'in Konak ilçesinde, deniz ürünleri satışının yapıldığı bir dükkandaki oksijen tüpünün patlama anını, görgü tanıkları anlattı. Vatandaşlar, "Canlı bomba patladı, uçak düştü sandık" sözleriyle patlamanın şiddetini tanımladı.
İzmir'in Konak ilçesinde, Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda bulunan Ege Barakuda isimli dükkanda, oksijen tüpünün savaş alanına dönüştürdüğü patlama anını, çevrede bulunan esnaf anlattı. Patlamanın şiddetinden dolayı büyük korku yaşadıklarını anlatan esnaftan Tamer Savaş, patlama sonrasında yaralılara müdahale ettiklerini belirterek, "İlk önce canlı bomba zannettik. O panikle patlama olan iş yerinin içine girdik. Hatta arkadaşlarımız içeri girmemize kızdı. İçeride tüplerin olduğunu söylediler. O bilinçle açıkçası ne yaptığımızı bilmiyorduk. Biz, yaralıları çıkardıktan sonra ikinci tüpün patladığı söylendi. Dalgıçların kullandığı oksijen tüpünün patladığı söyleniyor. Bu tüp basınçtan ya da dolum sırasında patlamış olabilir. Tüpün patladığını biliyoruz fakat dolum yapıldığını da duyduk. O esnada canlı bomba patladı, uçak düştü sandık. Çok korktuk" diye konuştu.

SANİYELERLE KURTULDU
Patlamanın meydana geldiği dükkanın 10 metre sağında kalan bijuteri işletmesinde görevli Emine Özarslan ise, saniyelerle hayatının kurtulduğunu dile getirdi. Özarslan, yaşadıklarını şu sözlerle özetledi: "Çok feci oldu. Ben kızımın dükkanındaydım. Dükkanda biraz oyalandıktan sonra diğer dükkana geçiş yaptığım sırada, iki adım attıktan sonra dünya karardı sandım. Arkamı bir döndüm ki işletme sahibi olan beyefendi tahtaların içinde yanıyordu. Kıpırdadığını gördükten sonra, suları alıp müdahalede bulunduk. O anda ayağının birinin kopmuş olduğunu gördük. Saniyeler kala bizim hayatımız da kurtulmuş oldu. O an her şeyin bittiğini sandım. O beyefendi yukarı katta tüple ne yapıyordu hiçbir bilgimiz yok. Bir kadın da yaralandı. Onu çıkartıp bizim iş yerine getirdik, sakinleştirdik. Gözleri, saçları, her tarafı yanmıştı. Beyefendi de aynı şekilde yanmıştı. Olağanüstü bir olay yaşadık, birden hayat durdu."
(AH-SO-Y)

19.02.2013 13:25:31 TSI

Editör: Wan Haber