Giresun'da yaklaşık 5 ay önce Öz Espiye Belediyespor üzerinden haksız kazanç elde etmek ve örgüt kurmak suçlamasıyla tutuklanan ve 13 gün önce tutuksuz yargılanmak üzere tahliye olan Espiye Belediye Başkanı Erol Karadere İçişleri Bakanlığı tarafından tekrar görevine iade edilmesinin ardından bugün bir basın toplantısı düzenleyerek süreci ve belediye çalışmalarını değerlendirdi.
Şuan için devam eden bir davayla ilgili çok fazla konuşmak istemediğini belirten Karadere "İçişleri Bakanımıza teşekkür ediyorum. Bu kadar kısa süre içerisinde görevimizi iade etti. Bundan sonra nasıl hizmet yaptıysak aynı şekilde hizmetlerimizi üstüne koyarak yapmaya devam edeceğiz. 9 yıl boyunca çok hizmetlerimiz oldu ve olmaya da devam edecek. Atık su ve içme suyu çalışmalarımızın büyük bölümü tamamlandı ve devam etmekte. Türkiye"de 2.'si Espiye"de yapılmakta olan canlı Hayvan Borsası yapıyoruz onun da yüzde otuzu tamamlandı. 2013 yılı içerisinde de tamamen Espiye Belediyesi'nin kendi imkanları ile arsası alınarak yapılacak olan bölge cezaevi de tamamlanacak. Espiye Belediye Başkanlık binası içinde 2013 yılı içerisinde yapım ihalesini yapıp çok daha güzel ve kullanışlı bir belediye binasına sahip olacağız. Espiye halkı için her zaman en iyisi ve güzelini yapmayı hedefliyoruz" dedi.
Daha sonra gazetecilerin tutukluluk ve mahkeme süresince ilgili sokularını yanıtlayan Karadere, "Her şey hukuk zemininde gelişti ve bundan sonrada aynı şekilde sonuçlanacak. Nasıl bir CHP'li ve MHP'li Belediye Başkanı yargılanmışsa biz de aynı şekilde yargılandık ve mahkeme devam ediyor" diye konuştu.
Dava devam ettiği için ve mahkemeyi etkilememek için çok fazla detaya girmek istemediğini kaydeden Erol Karadere,"Yargılama bittikten sonra kesinlikle ve kesinlikle bu olayı enine boyuna inceleyeceğiz. Belki Giresun'da,Türkiye'de ses getirecek açıklamaları ben o zaman yapacağım. Ama şu bilinmeli ki yaşamış olduğumuz bu olaylardan dolayı birilerine bedel ödetme gibi bir düşüncemiz asla olmadı olmayacakta. Benimle birlikte cezaevinde olan arkadaşlarımla da toplantı yapıp konuştum, 'kin ve nefret duygusu içinde hizmet etme gibi bir düşünceniz varsa kesinlikle koltuğu bırakın, gidin' dedim. Hakkımızda iddiada bulunanlara bile Belediye hizmetlerinden asla mahrum bırakmayacağız. Asla böyle bir düşünce içerisinde değiliz. Ben Belediye Başkanlığı koltuğunda olduğum sürece de asla böyle bir şey olmayacak" ifadelerini kullandı.
(MB-ÖS-Y)

11.02.2013 14:35:01 TSI

Editör: Wan Haber