AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi, Arena Spor Salonu’nda gerçekleştiriliyor.

AK Parti Genel Başkanlığı görevini Binali Yıldırım’a devredecek Başbakan Ahmet Davutoğlu, kongrede yaptığı konuşmada görevi neden bıraktığını anlattı.

“Hiçbirimiz vazgeçilmez değiliz” diyen Davutoğlu, partillilerden helallik istedi.

Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Davamızın sonsuza kadar muzaffer olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum. Bu kongre bir veda kongresi değil, bir vefa kongresidir demiştim. Daima partimizin birliğini gözettik, son nefesimize kadar da bunu gözeteceğiz.

Partimizin ve Cumhurbaşkanımızın hukukunu koruduk yoğun bir mücadele verdik, destansı başarılara imza attı. 7 Haziran ile 1 Kasım seçimi arasında kaos bekleyenlere zerre kadar prim vermedik. Milletimizin verdiği mesajı aldık ve gereğini yerine getirdik. Türkiye tarihinin en yüksek oy oranını aldık.

Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı projeleri devam ettirdik. Terörün acımasız yüzünü gösterdiği dönemde devraldığımız görev zor bir görevdi. Terörle mücadelemiz devam edecek, bu bizim şehitlerimize ve milletimize sözümüzdür.

"HİÇBİRİMİZ VAZGEÇİLMEZ DEĞİLİZ"

Türkiye çevresindeki yangınlara rağmen hem istikrarını korudu hem yatırımlarına devam etti. 20 ay gibi kısa bir sürede 81 ilimizin tamamına giderek sizlerle ve milletimizle kucaklaştık. 

Makamlara mevkilere veda ederiz ama ahdimize ilkelerimize davamıza asla veda etmeyiz. Biz kalıcı erdemlerin peşindeyiz. Allah bizleri vefa yolundan ayırmasın. Bu harekette hiçbirimiz vazgeçilmez değiliz.
Bu harekette hiçbirimiz vazgeçilmez değiliz ama bu hareketin vazgeçmediği, vazgeçmeyeceği değerleri ve ilkeleri vardır. AK Parti, asla bir hicvin, bir kliğin, bir zümrenin partisi olmamıştır, olmayacaktır. AK Parti bütün milletimizin, bütün Türkiye'nin partisi olmuştur, öyle olmaya da devam edecektir.

"BENİM ARZUM DEĞİLDİ"

Bugün partimiz adına yen bir dönüm noktasına gelmiştir. Zaferle çıkılmış bir seçim sonrası bu kongrede karşınıza çıkmak benim arzum değildi. Ama davamız bütün şahsi meselelerimizin üzerindedir. Olağanüstü kongre kararı alıp görevi devretme kararımın nedeni AK Parti hareketinin zarar görmesi endişemdir. Sevgiyle muhabetle başladığımız bir işi onurla şerefle sürdürdük ve aziz emaneti bugün devredeceğiz. Binali Yıldırım'ı tebrik ediyor, başarılar diliyorum.

HELALLİK İSTEDİ

Bİlmeden istemeden kalbini kırdığım herhangi bir kardeşim varsa haklarını helal etmelerini diliyorum. Helalleşme bizim için çok önemlidir. Bizim aramızdaki bağ ebedi bir bağdır. Birbirimizin hukukunu korumak her şeyden önemlidir. Allah'a emanet olun aziz kardeşlerim."

Editör: Wan Haber