Dün İçişleri Bakanlığı tarafından geçici süreyle görevden alınan Bilecik'in Bozüyük ilçesi Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu, kendisine komplo kurulduğunu iddia ederek, bu komploda yer alanlardan bunun hesabını soracağını kaydetti.
Geçici süreyle görevden alınmasının ardından Kamu İstişareleri Teşebbüsü (KİT) Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz'ın belediyeyi kolluk kuvvetleriyle işgal ettiğini ileri süren Berberoğlu, "Son 5 aydır yaşanan süreç beklediğimiz gibi görülmekte ve birlikte sonuçlarını takip etmekteyiz. Sürecin sonunda sadece Fahrettin Poyraz'ın belediyeyi kolluk kuvvetlerince işgal ettiği görülmektedir. İşgal diyorum, lütfen bunun altını çizin. Dün bizzat bu operasyonu Fahrettin Poyraz yönetmiştir. Fahrettin Poyraz, Ramazan Kurtulmuş, Nizamettin Çam ve AK Parti'nin çoğu yolsuzluklarla alakalı dosyası olan belediye meclis üyeleri, halkın oylarıyla geldiğim belediye başkanlığı makamında geçici işgal zaferi kutlamışlardır. Oylarıyla, halkın teveccühü ile kazanamayanlar o koltuklara bazı güçlerin desteği ile oturup zafer sarhoşluğunu dün gece sabahlara kadar yaşamışlardır. Belediye meclis üyeleri kolluk kuvveti görevi yapıp bütün personelimin özgürlüklerini kısıtlamışlardır. Görevi ve yetkileri olmadıkları halde belediyedeki tüm dosya ve evrakları, kendileriyle alakalı olacak kendileri için hazırlanmış çoğunun da savcılıkta bulunan dosyalarla ilgili evrakları incelediklerini ve yok edilmesiyle uğraştıklarını da biliyoruz" dedi.

"KENDİLERİ DE PİSLİĞE BULAŞMIŞ DURUMDA"
'Beni buyursunlar versinler mahkemeye, ama veremezler, çünkü kendileri de pisliğe bulaşmış durumdadır' diyen Berberoğlu, şöyle devam etti:
"AK Parti ile ilgili çeşitli yolsuzluk dosyaları, ramazan şenlikleri ve 4 Eylül kutlamaları, gıda paketi alımları ve ne olduğu belirsiz ayakkabıların sanki bit pazarından toplanıyormuş gibi çuvalla belediyeye ne şekilde verildiği belli olmayan bu tip ihaleleri kamuoyuyla paylaşmamızdan sonra bu olaylar iyice çığırından çıkmıştır. Ramazan şenliklerini ve 4 Eylül kutlamalarını yapan firmanın sahibi İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan kişi ve şirketlerinin sahibinin Fahrettin Poyraz ile ne ilişkisi vardır? Arkadaşı mı nesidir? Ne türlü bağı vardır? Bahrettin Poyraz, hangi belediye başkan yardımcısına ve hangi belediye başkan danışmanına bu ihalelerin takibini vererek, İstanbul'a defalarca gidilerek, bu organizasyonların yapılmasında etkili olmuştur. Hakkımda karalama, iftira ve yalanlar söylüyorlar, bu benim iddialarımı acaba kendileri nasıl çürütecekler? Belediye ellerinde, gasp ettiler. Evraklar önlerinde, buyursunlar versinler beni mahkemeye. Veremezler, veremeyecekler. Çünkü kendileri pisliğe batmış durumdalar. İlişkilerinin, kimlerle ve hangi gruplarla ne türlü çıkar ilişkileri olduklarının yakında deşifre olacağını onlar da biliyorlar. Sadece AK Parti değil, Bozüyük'teki bütün sivil toplum örgütleri, kooperatifler, dernekler, meslek odaları ve bilebildiğiniz bütün kurumlarla çıkar ilişkileri nasıl yürütüldü? Okullara kömürler nasıl alındı? Okulların doğal gaz tesisatları nasıl yapıldı? 3 yıl içerisinde, bakkal dükkanı işletemeyenler, çekirdek satanlar nasıl oldu da Bilecik'te ve Bozüyük'te müteahhit olduklarını kamuoyuna anlatamayacaklar. Onları Bozüyük'ü dar getirttirmeyen Ahmet Berberoğlu'nu da Rabbim bu dünyada yaşatmasın. O kadar büyük konuşuyorum."

"5 AYDIR BELEDİYEYİ İNCELİYORLAR, ELLE TUTULUR BİR SUÇ UNSURU BULAMADILAR"
Berberoğlu, 5 aydır belediyenin didik didik incelendiğini ve elle tutulur bir suç unsuru bulunmadığını ifade ederek, "Bana bu olay başlarken hırsız, namussuz, şerefsiz, onursuz ve çalıyor dediler. 5 aylık soruşturmanın sonunda ne çıktı? Belediyenin kiralarını geç tahsil etmişiz. Asfalt paraları yatırılmış, ama 3-5 ay sonra yatırılmış. Bir tane daha vardı konu. Çocuğumun belediye müteahhidinin aracına bindiği şeklinde olaylar ortaya atıldı. Hani nerede kaldı bu hırsızlıklar; trilyonlarca paralar havada uçuşuyordu. 5 aydır inceleniyoruz, didik didik olduk. Belediye 5 aydır inceleniyor. Bozüyük Cumhuriyet Savcılığı'nda bu konularla ilgili 2 savcı 500 kişiyi dinledi, ifadeler alındı. Hani nerede bir tane suç unsuru" diye konuştu.

"BURUNLARINDAN FİTİL FİTİL GETİRECEĞİM"
"Bu komplonun, senaryonun, düzmecenin içerisine kimler karışmışsa burunlarından fitil fitil getireceğim" diyen Berberoğlu, "Şerefin varsa Fahrettin Poyraz, gücün yetiyorsa beni tutuklattır. Dışarıda onursuzca, şerefsizce, ahlaksızca ve toplumun yüzüne bakamayacak şekilde Ahmet Berberoğlu dolaşacaksa, içeride durması bundan daha hayırlıdır. Onun için benim onurumla, şerefimle, ailemle, çoluğumla çocuğumla kimse oynayamaz. Dün benim çocuklarım çeyiz sermek için ağlaya ağlaya Bursa'ya gidip geldiler. Bunları ağlatanları, vali de olsa, kimse, analarından emdikleri sütü burunlarından getirtmezsem bana da Ahmet Berberoğlu demesinler. Bu olayın içerisinde kim varsa bu komplonun, senaryonun, düzmecenin içerisine kimler karışmışsa burunlarından fitil fitil getireceğim" ifadelerini kullandı. Olayın nasıl başladığını anlatan Berberoğlu, şöyle konuştu:
"İddiaların temeli Bozüyükspor'a yapılan yardımlardır. Ahmet Berberoğlu ile ilgili 14 yıldır bir şey bulamıyorlar. Bozüyükspor ve Belediyespor üzerinden giderek bunu nasıl vurabiliriz diye yapılan planlamadır. Bu planlama 2009 seçimlerinden sonra yapıldı. Ahmet Berberoğlu 3. dönem kazandı. Fahrettin Poyraz mağlup oldu, Ankara'dan yedi fırçayı. Ondan sonra geldi. Hıncını Bozüyük Belediyesi, Bozüyük halkından ve Ahmet Berberoğlundan çıkarma gayretleri içerisine düştü. Bu süreç tamamen Fahrettin Poyraz'ın güdümünde ve yönlendirilmesiyle yürütülen bir süreçtir. Bu süreç ya ben ya da Ahmet Berberoğlu sürecidir. AK Parti genel merkezinde cuma günü en son çekilen rest budur. Çıkıp bunu delikanlıca itiraf bile edemiyor kendisi. Bir de Sayın valinin geçen hafta Ankara ziyaretinde bu konulara dahil olup olmadığını merak ediyorum. Seçilmiş bir başkanın görevden geçici süreyle alınması hususunda atanmış bir valinin müdahalesi olmuş mudur?".

"ŞAHSIM VE BELEDİYE İLE ALAKALI HERHANGİ BİR ŞEY BULUNAMAMIŞTIR"
Berberoğlu, hırsızlıkla ve yolsuzlukla suçlandığını, ama bu yönde hiçbir delil bulamadıklarını aktararak, "Bugüne kadar hırsızlıklarla ve yolsuzluklara suçlandım. Ama şahsım ve belediye ile alakalı herhangi bir şey bulunamamıştır. Ama Fahrettin Poyraz'ın seçtirdiği belediye meclis üyelerinin yolsuzluk dosyalarının savcılıkta ve genel merkezde olmasına rağmen neden acaba çıkıp da bir şey söyleme gereği duyuyor, bunu merak ediyoruz. Bu komployu bana kuran herkesi Rabb'ime havale ediyorum. Bu hukuki sürecimi tamamlayacağım. Allah, hakkımda ne hayırlısı ise onu versin. Bozüyük halkı bana hakkını helal etsinler" dedi.
(KÇ-MŞ-AŞ-Y)

16.12.2012 16:31:22 TSI

Editör: Wan Haber