Siirt'in Aydınlar ilçesinde kaymakamlık binasında nöbet tutarken çatıdan düşerek şehit olan polis memuru Ömer Yazıcı (32), memleketi Uşak'ta toprağa verildi.
Uşak'ın Banaz İlçesindeki Dilek Camii'nde düzenlenen cenaze töreni duygu dolu anlara sahne oldu. Cenaze töreni için cami avlusuna gelen eşi Gülşah Yazıcı ile yakınları ayakta durmakta güçlük çekti. Şehit polisin 3 yaşındaki oğlu Eymen Efe ise yaşananları meraklı gözlerle izledi. Öğle namazından sonra kılınan cenaze namazına Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, Banaz İlçe Kaymakamı Muzaffer Şahiner, AK Parti Milletvekili Mehmet Altay, AK Parti Uşak İl Başkanı Mehmet Gün, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Kuvvet ile polis memurları ile şehit polisin babası Tahsin Yazıcı ve akrabaları katıldı. Şehit Polis Ömer Yazıcı'nın cenaze namazını İl Müftüsü Fuat Altıntaş kıldırdı. Müftü Altıntaş, Ömer Yazıcı'nın görev başında bir kaza sonucu düşerek şehit düştüğünü ifade ederek, "2013 yılının bu ilk gününde şehit Ömer Yazıcı'ya Allah'tan rahmet diliyoruz. Yine yılın ilk gününde vatanımızın birlik ve bütünlüğü için görev yapan tüm güvenlik güçlerimize muvaffakiyetler diliyoruz" dedi.
Ömer Yazıcı'nın Türk Bayrağı'na sarılı naaşı cenaze namazının ardından Banaz Belediye Mezarlığı'nda defnedildi. Bu arada cenaze töreni için cami avlusunda bulunan ve ayakta durmakta güçlük çeken Ömer Yazıcı'nın eşi Gülşah Yazıcı'nın iki aylık hamile olduğu öğrenildi.
(KY-İK-HO-Y)

01.01.2013 14:46:14 TSI

Editör: Wan Haber