Giresun'un Görele ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü törenlerle kutlandı.
Düzenlenen törene, Giresun Vali Yardımcısı Fethi Yorulmaz, Görele Kaymakamı Ünal Kılıçarslan, CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, muharip gazi dernekleri, resmi daire amirleri, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Etkinlikler çerçevesinde ilk olarak üç pare top atışı yapıldı. Görele Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk büstüne çelenklerin sunulmasıyla devam etti. Tören, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenklerin sunulması, Giresun Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Görele Şehitliği'ne geçilerek burada bulunan şehitlere dualar okundu.
Törende konuşan Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, Görele'nin Düşman İşgali'nden Kurtuluşu'nun 95. yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutladıklarını ifade ederek "Kurtuluş günü, emperyalizmin Anadolu topraklarımıza sürüldüğü gündür. Bu şehrin halkı, ülkemiz işgal altındayken namusunu, toprağını ve bayrağını savunmak için bir direniş destanı yazan, unutulmaz kahramanlıklara imza atan bir halktır. Destansı mücadeleler sonunda bizlere emanet edilen ülkemiz ve milletimizin daha özgür, daha çağdaş, daha demokratik bir yapıya kavuşması için, bizlerin de büyük bir özveri ve gayretle çalışması gerektiği unutulmamalıdır. Görele'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümünü kutladığımız bu günde bütün dünyaya mesajımız, 'Barış, sevgi ve kardeşliktir" dedi. Törende daha sonra, 'Hürriyet' kızının mücahitler tarafından kurtarılışı canlandırıldı.
Öte yandan, İlçe Kutlama komitesi tarafından alınan karar ile İlçe'nin düşman işgalinden kurtuluş günü olan13 Şubat tarihinde tatil edilen ilçedeki tüm okulların bundan böyle tatil edilmeyeceğini açıklandı.
(BÖ-ÖS-Y)

13.02.2013 13:00:26 TSI

Editör: Wan Haber