Giresun'un Görele İlçe Belediyesi ile Eynesil Sanayici ve İş Adamları Derneği arasında KOSGEB destekli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Programı sözleşmesi imzalandı.
Görele Belediye Başkanlığı makamında düzenlenen basın toplantısında konuşan Başkan Ertuğrul Melikoğlu, Görele Belediyesi olarak sosyal sorumluluk adına daima halkın yanında olduklarını söyledi. Belediyelerin iş kapısı olmadığını, ama her fırsatta girişimcilere destek olduklarını belirten Melikoğlu, "Her ne kadar belediyeler iş kapısı olmasa da, bu konuda herhangi bir sorumluluk taşımasalar da, her fırsatta girişimci vatandaşlarımız için destek olmaktadır. Görele Belediyesi de bu sorumluluk anlayışıyla iş kurmak isteyen hemşerilerimize, eğitim sonrası 30 bin lirası hibe, 70 bin lirası iki yıl ertelemeli sıfır faiz ile 4 yıl geri ödemeli olmak kaydıyla toplamda 100 bin lira kredi imkanı verecek olan bu uygulamalı girişimcilik eğitimi ile destek olma noktasında ki duyarlılığımızı ortaya koyuyoruz. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi programımızın şimdiden tüm girişimci adayı hemşerilerimize hayırlı olmasını dilerim" dedi.
Görele Belediyesi'nin verdiği desteğin istihdama katkı sağlamak adına örnek olacak nitelikte ve çok önemli bir katkı olduğunu ifade eden Eynesil Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Oktay Gül ise "Yürütülecek bu eğitim çalışmasına Görele Belediyesi'nin katkısını çok önemsiyoruz. Başkanımızın söylediği gibi belediyeler istihdam sağlama mükellefiyeti olmayan kurumlardır. Ancak ortaya çıkan fırsatları iyi değerlendiren belediyeler vatandaşlarına bu yönde çok ciddi katkı yapabilme yeteneğine de sahiptirler. Bu ortak çalışma ile Eynesil ve Görele'de müteşebbislerin önü açılacak. Bu gün Görele Belediyesiyle birlikte maliyetlerini ve sair giderlerini üstlenerek Eynesil ve Görele'de ilk etapta 30 kişiye devamında gelecek talebe göre ilave 30 kişiye daha Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verilecek. Kendi işini kurmak isteyen kursiyerlerimiz KOSGEB'in sağladığı hibe imkanını iyi değerlendirdikleri takdirde geri ödemesiz olarak 30 bin lirayı kullanabileceklerdir. Bu sayede en kötü ihtimalle Görele ve Eynesil'de 30 yeni işyeri ve iki üç katı sayıda da insanımıza yeni iş kapısı açılmış olacaktır" diye konuştu.
Görele Belediyesi Mimar Ertuğrul Melikoğlu ve Eynesil Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Oktay Gül'ün imzaladığı protokol törenine Görele Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Gülşen, Eynesil Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkan Yardımcısı Murat Işıl, yönetim kurulu üyeleri Ramazan Öztürk, Sabri Gürdal ve Avrasya Danışmanlık yetkilisi İntizam Seyda Durgun katıldılar.
(BÖ-ÖS-Y)

25.01.2013 09:59:10 TSI

Editör: Wan Haber