Giresun'un Görele ilçe Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, ilçenin Çavuşlu beldesinde eski bir taş ocağı arazisine yapılması planlanan 'Katı Atık Bertaraf Tesisi'yle' ilgili olarak, bugün AK Parti İl Başkanlığı'nda bir basın toplantısı düzenledi.
Tesisin yapılacağı alanda 2. ÇED roporu ile çalışma yapılamayacağını savunan Melikoğlu, "Son dönemde şahsımın Çavuşlu'ya yapılacak tesis için alınan karara imza attığım ve arkasında durmadığımla ilgili komuoyunda söylentiler var. Ben attığım imzanın da söylediğimi sözün de arkasındayım. Ben Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu'yu Giresun Katı-Sıvı Atık İçme Suyu Birliği'ni toplamaya ve mahkeme süreci Bölge İdare Mahkemesi'ne açılan dava sonuçlanana kadar çalışmalar durdurmaya, inşaat çalışmalarının durdurulmasıyla ilgili karar almaya çağırıyorum. Konuları hep kendine yontan gerçekleri görmekten, açıklamaktan, konuşmaktan imtina eden, popülist bir politika izleyen ve kararsız bir siyasetçi profili çizen sayın Kerim Aksu'yu istifaya davet ediyorum. 'Belediye başkanı seçilirsem 6 ayda çöp sorununu çözerim' deyip de sözünü unutan Kerim Aksu'ya yakışan budur" dedi.
"Şahsım çöp tesisine karşı olduğum gibi lanse ediliyor" diyen Melikoğlu, "Bu doğru bir bakış açısı değil. Biz çözümden yanayız. En doğru yer eğer benim evimin önü ise hemen yapılsın. Hukuksal anlamda haklı olunan bir davada garip bir süreç yaşıyoruz. Yöre halkımızın hassasiyeti hassasiyetimizdir. Haklı davamızda haksız duruma düşmemek için biraz daha sabırlı olmamız gerekiyor. Valilik önünde düzenlenen mitingde yerini alan sayın CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu bundan sonra eğer samimiyse Giresun Belediyesi önündeki mitingde yerini en ön safta alsın. Bundan sonra miting yapılacaksa bu Giresun Meydanı'nın önüdür. Ayrıca daha önce sayın Kerim Aksu tarafından seçim sözü olarak imar planından çıkarılan Giresun Organize Sanayi Bölgesi'nde tahsisi yapılmış, katı atık bertaraf alanı olarak kaydedilmiş 100 dönüm arazi için ÇED raporu çalışmaları başlatılmalıdır" şeklinde konuştu.
(MB-ÖS-Y)

03.12.2012 14:39:50 TSI

Editör: Wan Haber