Gördes Sanayi Camisi'nin temeli törenle atıldı.
Törene Belediye Başkanı Muhammet Akyol, İlçe Müftüsü İsmail Hatipoğlu, Gördes Sanayi Sitesi Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği yönetici ve üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Müftü Hatipoğlu, camilerin dini ve sosyal hayattaki önemine vurgu yapan bir konuşma yaptı, "Camiler Allah'ın evleridir. İnşası, bakımı ve ihyası müslümanların görevidir" diyen Hatipoğlu, "Bu eser inanıyorum ki en kısa sürede hayırseverlerin gayretiyle bitirilecektir" şeklinde konuştu.
Belediye başkanı Akyol da, son üç yılda sanayi esnafı ile çeşitli görüşmeler yaptıklarını ve sonunda bu eseri gerçekleştirmeye karar verdiklerini dile getirdi. "Caminin inşası için bugüne kadar verdiğimiz desteği, bundan sonra da göstereceğiz" diyen Başkan Akyol, sanayi esnafına hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.
Dernek Başkanı Mehmet Tozun ise, sanayi esnafı olarak ellerinden geleni yaptıklarını, diğer hayırseverlerden de yardım ve destek beklediklerini ifade etti.
Sanayi girişinde 260 metrekare inşaat alanına sahip olan, kubbeli ve 300 kişi kapasiteli cami inşaatının arsasını Gördes Belediyesi verdi. Belediye Meclisi, inşaatın yapılabilmesi için gerekli imar tadilat kararlarını aldı. İmarda arsa yeterli olmayınca, Yücel Keskin tarafından verilen ek arsa ile alan birleştirildi. Bugüne kadar eski mescitle yetinen sanayi esnafı, cami inşaatı için uzun süredir çalışıyordu. Kubbeli olarak inşa edilecek olan sanayi camisi, 300 kişi kapasiteli olacak.
(RŞ-ERG-Y)

24.01.2013 11:11:18 TSI

Editör: Wan Haber